INFO MKZ: Apenheul zeker t/m maandag 9 april gesloten.

Op maandag jl. besloot de directie van Apenheul tot een verlengde sluiting tot en met heden. Op dit moment is de situatie nog steeds ongewijzigd. Daarom wordt de sluiting nogmaals verlengd, ditmaal tot en met maandag 9 april as. Zodra er zicht is op een mogelijke openingsdatum, dan wordt dit uiteraard direct bekend gemaakt.

Toezichtsgebied
Het apen-natuurpark valt buiten het gebied Noord Veluwe, waar momenteel massaal wordt gevaccineerd. Wel valt het park nog steeds binnen het uitgebreide 'toezichtsgebied' rond Kootwijkerbroek. In een toezichtsgebied is het o.a. verboden bedrijven te bezoeken waar evenhoevigen worden gehouden. Volgens de definitie van de RVV behoort Apenheul ook tot deze bedrijven.

Vaccinatie
Hoewel er inmiddels via de media gemeld is dat dierentuinen hun dieren mogen vaccineren, is het momenteel niet bekend onder welke voorwaarden dit zou mogen gebeuren. Zodra hierover meer informatie bekend is, zal dit via de website van de NVD (http://www.nvdzoos.nl) bekend gemaakt worden. Aangezien de MKZ-gevoelige dieren op Apenheul grotendeels - exotische - huisdieren zijn, is het bovendien onzeker of deze dieren onder de vaccinatieregeling voor dierentuinen zullen vallen.


Einde bericht


PS
Wij hebben van vele kanten meelevende berichten ontvangen. Wij willen u langs deze weg allemaal hartelijk danken! Onze dieren lopen slechts een beperkt risico, en daar zijn we heel blij om. Maar dit is voor onze medewerkers geen fijne tijd. We hebben met z'n allen keihard gewerkt om het park klaar te krijgen voor het nieuwe seizoen en nu ligt het er prachtig, maar verlaten bij.... (De apen zijn zich overigens totaal niet bewust van onze zorgen en genieten volop van de eerste lentedagen).

Met vriendelijke groeten,
Caroline Berkhof

Stichting Apenheul
Postbus 97
7300 AB Apeldoorn

Tel: 055-3575786