GE Structured Products Europe breidt Lexan film productie uit

Bergen op Zoom, april 2001 - GE Structured Products Europe heeft de capaciteit voor de productie van hoogwaardige Lexan® polycarbonaat films vergroot. Om de afnemers de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen bieden, vindt de extrusie in een clean room omgeving plaats.

De uitbreiding is een rechtstreeks gevolg van de grote vraag uit de markt naar Lexan® films, waarvoor de bestaande capaciteit momenteel uitverkocht is. Met de capaciteitsvergroting kunnen we de service, in het bijzonder wat betreft levertijden, naar de klanten verbeteren , legt Patrick Verhelst ,GE Structured Products European Commercial Manager voor Film, uit.

Lexan® polycarbonaat films worden voor een hele reeks toepassingen gebruikt, zoals dashboards en instrumentenpanelen voor auto s, verwarming-, ventilatie en airconditioning apparatuur, bedieningspanelen van huishoudelijke apparatuur en etiketten. Ook wordt de film gebruikt voor in-mould gedecoreerde toepassingen in de telecommunicatie en automobiel industrie.

Door de productie in een clean room omgeving kunnen we verontreinigingen met stofdeeltjes uitbannen, zodat we aan de strengste klanten specificaties kunnen voldoen. Vooral in de automobiel sector speelt dit een belangrijke rol , voegt Jaap de Groot, GE Structured Products European Product Manager voor Film er aan toe. Dit is met name belangrijk voor afnemers die hun procédés voor het bedrukken van film willen optimaliseren en zich derhalve geen enkele verontreiniging op het oppervlak van de film kunnen veroorloven .

De investering in nieuwe film productie technologie zal films van uitmuntende kwaliteit en consistentie opleveren, zeker wat betreft optische helderheid, vlakligging en dikte. Het gevolg is dat afnemers over kunnen stappen naar snellere printprocessen en zo hun productiviteit kunnen verhogen.

De nieuwe capaciteit wordt ingezet voor de vervaardiging van gepolijste grafische films, getextureerde films en ingekleurde films met inbegrip van GE Plastics Visualfx special effects technologie voor in-mould gedecoreerde toepassingen. De installatie is in April 2001 in productie genomen.

Voor nadere informatie:

Elly Larif
Marketing Communications Manager
GE Structured Products Europe
Tel.: +31 (0)164 29 2743

Kind regards, vriendelijke groeten

Wim Kardux

GE Plastics Europe - European Press Office

Kardux Communicatie bv
tel. +31 15 25 10 772
fax +31 15 25 10 518
mobile +31 653 21 22 01

wim@kardux.com