Stichting Vakopleiding Gezondheidstechnische Beroepen

IVT organiseert workshop Sturen op cijfers op 5 en 12 april a.s.

U denkt misschien: op financieel gebied hoeven ze mij niets meer wijs te maken en mijn informatie krijg ik wel bij de Belastingdienst, Kamer van Koophandel of de bank.

Tóch waren zon 130 van uw collegas vorig jaar verbaasd over hoevéél ze hadden opgestoken van de workshop Sturen op Cijfers voor de tandtechnische branche, De training is effectief en maakt u minder afhankelijk van (dure) adviseurs. Uw collegas schreven op hun enquêteformulier: Had ik dit allemaal maar eerder geweten, het had mij veel geld bespaard! en Eindelijk een training waar je in de praktijk meteen iets aan hebt! en Houd mij alstublieft op de hoogte van dit soort handige workshops!.

De reacties waren zo positief, dat het IVT heeft besloten deze workshop in april a.s. opnieuw voor u te organiseren. Dus: heeft u vorig jaar geen gelegenheid gehad om de workshop te volgen, grijp dan nu uw kans. Er worden u weinig mogelijkheden geboden om met relatief weinig inspanning (namelijk twee avonden) een zo helder inzicht te verkrijgen in uw eigen financiële situatie en in de mogelijkheden om daar toch nog verbetering in te brengen.

Overigens, denkt u er eens serieus over om met zn tweeën te komen (met uw partner, zoon, dochter, financieel medewerker of adviseur), want daarmee wordt het effect voor uw bedrijf nóg groter. Met de huidige scholingsregeling is het volgen van bijscholing zeker betaalbaar.

Aanmelden is mogelijk tot 20 maart a.s.!

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Bent u tandtechnicus en heeft u de workshop Sturen op cijfers van het Managementprogramma Ambachten (MPA) vorig jaar niet kunnen volgen, dan biedt het IVT u de kans om dit alsnog te doen! Deze workshop is voor iedereen aan te bevelen.

Wat mag u verwachten?
Tijdens de workshop krijgt u bruikbaar financieel advies en nuttige praktijktips. Tevens wordt u de mogelijkheid geboden om zaken aan de orde te stellen die voor uw eigen laboratorium van belang zijn. Aan de hand van heldere praktijkvoorbeelden komen de volgende financiële onderwerpen aan bod:

- De balans

- Investeringen en investeringsadvies

- De financiering van uw bedrijf

- De winst- en verliesrekening

- Omgaan met de accountant

- Wel of niet gebruik maken van de f.o.r.?

- Uw bedrijf en de fiscus

Waar en wanneer?
Spreken de genoemde onderwerpen u aan of wilt u daar gewoon nét wat meer van weten? Reserveer dan beslist de volgende data in uw agenda!

De workshop bestaat uit twee avonden en wordt voor u georganiseerd op:

Datum : 5 en 12 april 2001
Tijd : van 18.00 uur tot 21.00 uur
Locatie : IVT Nieuwegein

Wat zijn de kosten?
De kosten van deze workshop bedragen fl. 400,00 (inclusief het lesmateriaal).
Op deze kosten is de scholingsaftrek van toepassing. Deze scholingsregeling houdt in dat:

- U de kosten fiscaal mag verrekenen.

- U altijd 40 % éxtra mag aftrekken.

- U daar bovenop nóg eens 40 % mag aftrekken voor de cursist die ouder is dan 40 jaar.

Docent:
De heer Kruizinga, bedrijfsadviseur en trainer

Aanmelding:
U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier, dat verkrijgbaar is bij het IVT, telefoonnummer: 030 603 67 56. U ontvangt daarna van het IVT een factuur. Na ontvangst van de betaling van de factuur bent u van deelname verzekerd. Het maximum aantal deelnemers voor deze workshop is 18 personen. Het minimum aantal deelnemers is 15 personen.

Opname in het reguliere aanbod van het IVT
Indien voor deze workshop voldoende interesse bestaat binnen de tandtechnische branche, zal besloten worden om deze workshop op te nemen in het reguliere aanbod voor her- en bijscholing (korte cursussen) aan het IVT. Ook de andere workshops van het Managementprogramma Ambachten zullen u nog aangeboden worden. Deze andere workshops zijn:

- Markt en Marktbeoordeling

- Personeel en Organisatie