Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

http://www.minvrom.nl

MIN VROM: Uitnodiging perspresentatie Ontwerpatelier VROM

Op donderdag 5 april om 10.00 uur presenteren rijksbouwmeester Jo Coenen, directeur-generaal van de Rijksgebouwendienst (Rgd) Fred van der Veen en directeur-generaal van de Ruimtelijke Ordening (Rijksplanologische Dienst) Kees Vriesman het Ontwerpatelier VROM aan de pers.

Vijf maanden na zijn aantreden heeft Coenen de grote opgaven waar hij als rijksbouwmeester voor staat op een rij. Hij doet tijdens de perspresentatie uit de doeken hoe hij die opgaven gaat aanpakken. Het ontwerpatelier in een winkelpand aan het Noordeinde in Den Haag speelt daarin een cruciale rol. Het potlood wordt weer ter hand genomen. Alle partijen verzamelen zich daar rond grote tafels om aan de hand van maquettes en tekeningen te spreken over oplossingen voor bijvoorbeeld de nieuwbouw voor de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken of de nieuwe grote infrastructuurknooppunten in Nederland.

De Rgd en de RPD gaan nauw met elkaar samenwerken in het winkelpand aan het Haagse Noordeinde. De RPD werkt al enige tijd met een ontwerpatelier, dat onder leiding staat van stedenbouwkundig adviseur Wim Hartman. Het eerste product van het RPD-ontwerpatelier .De Gezonde Stad. is zojuist afgerond. De resultaten worden op 5 april aan de pers gepresenteerd. Het komend jaar richt het RPD-ontwerpatelier zich onder noemer .De Vierdimensionale Stad. op de dynamische krachten die van invloed zijn op de verstedelijking, zoals globalisering, de 24-uurseconomie en individualisering.

Plaats: Noordeinde 64, Den Haag
Datum: donderdag 5 april 2001
Tijd: 10.00 uur

Graag verneem ik van u of u bij de perspresentatie aanwezig wilt zijn.

Ursul Schaap, coördinator communicatie Rijksgebouwendienst telefoon 070-3393733
telefax 070-3391234

29 mrt 01 13:01