VROUWEN

NETWERK
INFORMATIEKUNDE

PERSBERICHT

De nieuwe economie: doe er iets mee of het doet iets met jou!

Op 5 april 2001 organiseren de Stichtingen Vrouwennetwerk Friesland en Informatiekunde een inspirerend congres voor en door vrouwen, genaamd "The femail connection".

Het congres wordt ingeleid door Minister van Economische Zaken Annemarie Jorritsma en begeleid door dagvoorzitter Marjo Smulders, directeur corporate ICT bij Robeco. Tevens zijn er zes aansprekende voordrachten van vrouwen uit het bedrijfsleven, de politiek en de wetenschap. Bovendien wordt er een "live verbinding" gelegd met vrouwen in India, het grootste technologieland van de wereld. Werkzaam in de IT-sector vertellen zij over hun rol en hun visie op de veranderingen.

Datum: donderdag 5 april 2001
Plaats: Het Alnovum, P.J. Oudweg 1, 1314 CH ALMERE Aanvang: 12.00 uur
Einde: 20.00 uur
Voor: Leden Stichting Vrouwennetwerk Nederland en haar introducées Kosten: F 125,- Inclusief diner.

Aanmelden bij: Saskia Sijtsema, svnfriesland@hotmail.com of www.vrouwennetwerknederland.nl of bij Lucienne Evers, 036 53 01 470.

Spreeksters:
§ Annemarie Jorritsma Minister van Economische Zaken Van kaaskop tot cybernerd: Nederland in e-Europe'

§ Live verbinding met India: Swapna Bhaskaran, Kanaka Latha, Pratibhna Nanduri IT groupmanagers Baan Hyderabad
'High-tech India: the place to be!'

§ Janny Hoekstra Hoogleraar Direct Marketing Rijksuniversiteit Groningen 'Customers in close-up'

§ Jitske Kingma Uitgever Gopher Publishers
'For your eyes only'

§ Suzanne Ekel Managing Director Monsterboard.nl 'Create your own future on the web'

§ Else Kant Directeur Interact-advies BV
'Ontdek je virtuele plekje: het nut van ICT-centers'

§ Liesbeth Hop CEO Pro Active International
'At your e-service'

§ Hella Voûte-Droste kamerlid VVD, Tweede Kamer 'Risks and rights of private surfing in Cyberspace'

§ Marjo Smulders Directeur Corporate ICT Robeco Dagvoorzitter: 'Licence to Connect"

The femail connection vormt hét platform voor het uitwisselen en delen van kennis en ervaring over e-commerce en e-business.

De nieuwe economie:
Technologische ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en zetten ons leven op zijn kop. E-mail & Internet: we kunnen niet meer zonder. Oude statussymbolen verdwijnen en nieuwe ontstaan. Nieuwe media en nieuwe communicatiemiddelen brengen de wereld weliswaar dichterbij maar maken die het ook persoonlijker? Welke invloed heeft het gebruik van (wireless) Internet op ons werk? Hoe verandert de arbeidssituatie en hoe kunnen vrouwen daar optimaal op inspelen? De spreeksters worden uitgedaagd om aan te geven wat er nu écht gaat veranderen.

Een congres alleen voor vrouwen:
Er is in Nederland nog steeds sprake van het zogenaamde "glazen plafond": het lijkt wel of vrouwen en mannen dezelfde kansen en mogelijkheden hebben om in hun carrière de top te bereiken maar toch is het percentage vrouwen in directies in Nederland minder dan 4%! Vrouwen maken hun eigen keuzes op hun weg naar de top: keuzes gebaseerd op de kwaliteit en de inhoud van het werk en hoe die baan inpasbaar is in hun totale leven. Vrouwen zijn veel flexibeler en hebben een groter aanpassingsvermogen dan mannen: zij zullen waarschijnlijk in de nieuwe economie beter overleven.

Vrouwennetwerk Nederland:
De Stichting Vrouwennetwerk Friesland en Stichting Vrouwennetwerk Informatiekunde zijn beide deelnetwerken van de Stichting Vrouwennetwerk Nederland (SVN), Het congres vindt plaats in het kader van het vierde lustrum van SVN. De SVN zet zich ervoor in de kwaliteit van vrouwen zichtbaar(der) te maken en wil de inzet en de benutting van de capaciteiten van vrouwen in arbeidsorganisaties maximaliseren.

Einde persbericht

Voor de redactie:

Informatie: Lucienne Evers, voorzitter Stichting Vrouwennetwerk Informatiekunde. Tel. 036 53 01 470
mobiel 06 51 789 116
fax 036 52 14 405
e-mail: l.m.evers@chello.nl