DSM

05 april 2001

Digitale DSM-hulp voor Limburgse scholen

Na leesmoeders nu ook computermoeders

DSM Limburg en Furbie Computers ondertekenen op maandag 9 april 2001 een contract voor digitale hulp aan Limburgse scholen in Sittard, Geleen, Born, Beek en Stein. Het gaat hierbij om de financiële ondersteuning van opleidingen voor leerkrachten die ICT-coördinator zijn binnen hun school, of onderwijzers die gewoon de computer willen gebruiken bij een bepaald vak. Opmerkelijk is dat na de leesmoeders als hulpmoeder in de klas via deze opleiding ook zogeheten computermoeders kunnen worden opgeleid.

Frans Pistorius, directeur DSM Limburg, zegt: "Deze digitale hulp is vooral bestemd voor basisscholen en scholen uit het speciaal onderwijs rond onze fabrieken in Geleen. De kosten van het DSM-initiatief zijn EUR 23.000, zeg maar ruim 50.000 gulden". Naast de officiële overdracht van het opleidingsbudget wordt ook bekrachtigd dat DSM Limburg ongeveer 7000 gebruikte computers zal overdragen aan de stichting Furbie. Deze oude computers worden technisch goed nagekeken en helemaal opnieuw ingericht met bruikbare programma's voor de scholen.

Furbie Computers

De landelijke Stichting Furbie geeft gebruikte computers, die gratis door bedrijven worden afgestaan, een tweede leven. Kwalitatief goede, maar bedrijfseconomisch afgeschreven computers worden zoveel mogelijk heringezet in bijvoorbeeld het onderwijs. Het opnieuw inzetten van de computers biedt de mogelijkheid om op nieuwe manieren kennis te vergroten, om aan te sluiten op de eisen die de omgeving stelt en om efficiënter te werken.
Logo van de Stichting Furbie Computers