KLM


01/011


KLM E-product nieuws

KLM INTRODUCEERT AUTOVERHUUR VIA WEBSITE

AMSTELVEEN, 5 april 2001 Bezoekers van www.klm.nl kunnen vanaf vandaag voor iedere gewenste KLM bestemming een auto huren. In totaal werken 12 autoverhuur organisaties mee aan dit initiatief, waaronder de internationale aanbieders uit het Flying Dutchman programma. Via www.klm.nl zijn reizigers nu in staat hun reis optimaal voor te bereiden: van vliegticket tot overnachting, reisverzekering en vervoer op de eindbestemming, alles kan op de KLM site geregeld worden.

Het initiatief wordt tevens wereldwijd geĂŻntroduceerd op www.klm.com. Via www.klm.com komt de bezoeker terecht op de lokale sites van KLM. De autoverhuur-dienst is op dit moment alleen in de Engelse taal beschikbaar. Andere talen Nederlands, Frans, Duits, Spaans en Italiaans zullen spoedig volgen. De dienst wordt door KLM aangeboden in samenwerking met het Amerikaanse internetbedrijf WorldChoiceTravel.com, dat de reserveringstransacties afhandelt en de ondersteuning van de klant via telefoon en e-mail verzorgt.

Eenvoudig een auto huren
Via de button "Reisplanner" op de homepage komt de bezoeker bij het autoverhuur-programma. Hier geeft hij plaats, data en voorkeuren aan, waarna het reserveringsprogramma zoekt naar aanbieders met de benodigde capaciteit. De klant maakt vervolgens een keuze en vult zijn persoonlijke gegevens in. De betaling geschiedt op de bestemming bij het afhalen van de gereserveerde auto.

Makkelijker zakendoen met KLM
Dit initiatief past in het streven van KLM om haar klanten via internet meer te bieden dan alleen vliegtickets. KLM blijft dan ook investeren in de ontwikkeling van elektronische diensten die het zakendoen en reizen met KLM vergemakkelijken. Onlangs heeft KLM haar assortiment op www.klm.nl uitgebreid met hotelaccommodatie, vakantiereizen (www.klmholidays.nl) reisverzekeringen en luxe geschenkartikelen (www.klmshop.nl), waaronder de wijnen die aan boord in de World Business Class worden geserveerd. Met de introductie van diverse mobiele WAP diensten inchecken, raadplegen van vertrek- en aankomstinformatie speelt KLM tevens in op de ontwikkelingen in de snel groeiende markt voor mobiele telefonie.