Amsterdam, 5 april 2001

WIE IS WIE?

Vandaag lanceert het zakenblad Quote een special over macht, circuits en netwerken in zakelijk Nederland:
116 pagina's Wie is Wie?

Top 100 invloedrijkste zakenmensen van NL
Van Peter Paul de Vries tot Freddy Heineken; wie doen er het meest toe in zakelijk Nederland? Wat is hun kracht? Wie zitten er in hun netwerk? Maar ook: wat is hun achilleshiel? Vanzelfsprekend is indiscretie verzekerd in deze spin-off van de 'Privé van het zakenleven'. Telefoonnummers en de plaatsen waar de machtigen te 'bezichtigen' zijn, worden gemeld.

Het einde van de vup
Ze zijn er nog, maar het kan écht niet meer: de saaie ceo. Liever omstreden dan een Very Unknown Person, stellen drie pr-goeroes. Het draait om één vraag: hoe regel je 'een goed verhaal'? Desnoods in een roddelblad.

De Gooise matras
John & Joop zijn weg, maar een nieuwe generatie producenten staat te trappelen om in de slipstream van het Big Brother-succes te stappen. Hoe Tim Immers, Marijke Schaaphok, Michael Pilarczyk en andere eager beavers het gevecht aangaan om boven te komen te liggen op de Gooise matras.

Partytiger of muurbloempje?
Onder het motto 'it doesn't matter who you are, but what people think you are' brengt Wie is Wie? de 7 wetten van het handenschudden. Een ervan: begin vroeg met onmatig gebruik van alcohol en tabak. 'Het effect van een welluidend stemgeluid op de carrière kan nauwelijks worden overschat.'

En verder...
Wie regeren het Sicilië aan de Maas? Hoe de Limburgse elite de zaakjes onderling verdeelt * Het perfecte feest: Nederlands beste netwerker legt uit hoe je de Grote Namen krijgt * Van prins Bernhard via Nina Brink tot Cor Boonstra. In de rubriek Bijzaken 10 merkwaardige netwerken gefileerd.

PLUS: In de rubriek Link ontrafelt de redactie opmerkelijke circuitjes, zoals dat van prins Willem-Alexander, de Maltezer Ridderorde en Nederlands enige 'people broker' Haddi Haddu-Levi.

De Quote-special WIE is WIE? ligt vanaf 5 april in de winkel.

Bel voor meer informatie met Arne van der Wal (020.5353.666) of Jort Kelder (020.5353.613)