Den Haag, 5 april 2001


Persinformatie l Persinformatie l Persinformatie

´CD on demand´ bekroond

Hans Breukhoven, President-directeur van de Free Record Shop Holding (FRS), is met het ´CD on demand'-concept uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd 'Retailer van het jaar 2000'. De prijsuitreiking vond woensdag 4 april plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. 'CD on demand' is een ontwikkeling van Siemens Nixdorf.

Vorig jaar oktober introduceerden Free Record Shop en Siemens Nixdorf gezamenlijk het uniek concept in het FRS-filiaal in Almere, een primeur voor het Europese vasteland. Via een digitale multimedia-zuil, die Free Record Shop 'Brand' noemt, kan de klant uit het beschikbare elektronische muziekrepertoire in de winkel een eigen CD samenstellen en branden. Per track wordt de afdracht van de auteursrechten geregeld.

Siemens Nixdorf heeft 'CD on demand' de afgelopen maanden verder verfijnd. Samen met het muziekbedrijf Select CD is nu een Content House ingericht waarin zich inmiddels 50.000 muziektitels bevinden. Bij de start in Almere waren dat er nog maar 2500. Siemens Nixdorf voert momenteel ook onderhandelingen met de grote muziekmaatschappijen om het aantal titels sterk te kunnen uitbreiden. Verder is de verwachting dat op korte termijn het contract wordt getekend met een groot Nederlands Warenhuis dat op A-locaties 'CD on demand' in gebruik zal nemen.

Nadere informatie voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Dick van Gooswilligen,
Tel: (070) 333 1606, mobiel 06-55844814, e-mail:
dick.gooswilligen@siemens.nl

Voor alle persberichten van Siemens Nederland N.V. zie: www.siemens.nl/persinfo