Samenwerking ExpertPlaza en Zon

ExpertPlaza (www.expertplaza.nl), hét kennisplatform op internet, kondigt vandaag de samenwerking aan met Zon.

ROTTERDAM, 6 april 2001 - ExpertPlaza, Nederlands eerste interactieve expertplatform met al meer dan 250 experts op diverse vakgebieden (o.a. business, carrière & opleiding, computers en ICT, financiën), kondigt de samenwerking aan met Zon. Door het partnership dat nu met Nederland's 3e internet provider is gesloten, worden deze experts ook nadrukkelijker bereikbaar voor de ruim 1 miljoen gebruikers van Zon via www.zonnet.nl

Op diverse plaatsen op de Zon portal zal gebruikers de mogelijkheid worden geboden om contact te zoeken met een expert over het relevante onderwerp. Na het klikken op een button worden direct per telefoon beschikbare experts in een gecombineerde Zon-ExpertPlaza omgeving getoond.

De nieuwe service sluit aan bij de wens van Zon om bezoekers meer interactiviteit te bieden.

Over ExpertPlaza

ExpertPlaza is maart 2001 van start gegaan met de werving van experts en is officieel gelanceerd 3 april j.l. Via de website www.expertplaza.nl wordt een expert gevonden, waarbij met behulp van de unieke telefoonkoppeling automatisch het telefonische contact tussen beiden tot stand wordt gebracht. De communicatie garandeert 100 procent privacy, en de persoonlijke gegevens van alle experts en gebruikers worden gewaarborgd. Het persoonlijke contact tussen beide partijen staat centraal. Naast de unieke telefoonkoppeling, kan de expert ervoor kiezen zijn/haar kennis te delen via e-mail of documenten en binnenkort ook via chat en voiceberichten. ExpertPlaza is een concept van P2P Company BV uit Rotterdam, opgericht zomer 2000 met interne financiering.

Over Zon

Zon Nederland NV, opgericht in 1999 en één van de grootste Internet aanbieders van Nederland, maakte eind februari bekend dat het de grens van één miljoen geregistreerde gebruikers is gepasseerd.

Sinds haar oprichting is Zon één van de snelst groeiende Internet aanbieders van Nederland. Een onderzoek van Nationale Telecom Monitor (15 maart j.l.) geeft zelfs aan: "Zon steeg van 6,3 procent in juni 2000 naar 10,5 procent in december. Wij verwachten dat Zon, Planet spoedig van de tweede plaats zal stoten, als de groei van Zon zich in het huidige tempo voortzet". Zon richt zich daarbij op particuliere Internet gebruikers in Nederland en geeft abonnees toegang tot het Internet en een e-mail adres zonder registratie- of abonnementskosten in rekening te brengen. De gebruikers van Zon betalen alleen het lokale telefoontarief. Een breedbandverbinding is ook mogelijk.

Zon is bovendien in de Consumentengids van januari, na uitvoerig onderzoek onder 24 Nederlandse Internet aanbieders, door de Consumentenbond uitgeroepen tot 'Beste Koop'. Kwaliteitscriteria die de Consumentenbond heeft gehanteerd, zijn; het gemak waarmee de eerste Internet verbinding tot stand komt, de organisatie van de helpdesk, de snelheid van de verbinding en de voorzieningen die de aanbieder de gebruiker biedt.

Zon Nederland NV is een zelfstandig opererende onderneming gevestigd te Amsterdam. Versatel Telecom International NV (VRSA), Radio 538 en Free Record Shop zijn de aandeelhouders van Zon.

Zie http://www.expertplaza.nl/ep/ep/persbericht voor een digitale versie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
ExpertPlaza: Ebru Umar: ebru@expertplaza.nl, telefoon 062 - 466 96 05
Zon: Anoeska van Leeuwen: anoeska.vanleeuwen@versatel.nl, telefoon; 020 - 750 1322