Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 5-04-2001 Persbericht district Den Bosch

AUTODIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Vanaf de Oude Engelenseweg in s-Hertogenbosch is woensdag een zwarte Opel Omega met het kenteken LH-LR-87 gestolen.

RIJDEN TIJDENS ONTZEGGING RIJBEVOEGDHEID (Vlijmen)

Op het Plein in Vlijmen is woensdagavond een 41-jarige Vlijmenaar betrapt op het rijden in personenauto terwijl hem de rijbevoegdheid bij rechterlijke uitspraak was ontzegd. De auto waarin hij reed was bovendien niet APK gekeurd en niet verzekerd. Tegen de Vlijmenaar is proces-verbaal opgemaakt.

ONDER INVLOED (Vlijmen)

Op de Wolput in Vlijmen is in de nacht van woensdag op donderdag proces-verbaal opgemaakt tegen 46-jarige automobilist uit die plaats. De man reed in zijn auto en bleek bij politiecontrole iets te diep in het alcoholglaasje te hebben gekeken. Hij kreeg ook een rijverbod voor de duur van 5 uur.

ONDER INVLOED (s-Hertogenboch)

Op de Oostwal in s-Hertogenbosch is in de nacht van woensdag op donderdag proces-verbaal opgemaakt tegen 39-jarige automobilist uit die plaats. De man reed in zijn auto en bleek bij politiecontrole iets te diep in het alcoholglaasje te hebben gekeken. Hij kreeg een rijverbod voor de duur van 5 uur. Een 29-jarige inwoner van s-Hertogenbosch en een 27-jarige inwoner van Sint Michielsgestel zijn op de Visstraat en de Korenbrugstraat voor soortgelijke misdrijven bekeurd.

AUTO IN BRAND NA DIEFSTAL ONDERDELEN (Vlijmen)

In de nacht van woensdag op donderdag is aan de Gemeint in Vlijmen een rode Opel Ascona uitgebrand. De auto was ontdaan van de velgen en daarna in brand gestoken.

AUTODIEFSTALLEN (s-Hertogenbosch)

In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Rijckevorsel van Kessellaan in s-Hertogenbosch een witte personenauto van het merk Fiat Uno en voorzien van het kenteken JP-RZ-81 gestolen. Vanaf de Fort Alexanderstraat verdween een blauwe personenauto, Audi 80 voorzien van het kenteken HD-BN-69.

SIGARETTEN TER WAARDE VAN F. 8000,00 GESTOLEN (s-Hertogenbosch)
-OPROEP VOOR GETUIGEN-

Op dinsdag 3 april, omstreeks 15.30 uur, zijn aan de Helftheuvelpassage in s-Hertogenbosch uit een geparkeerde auto van het merk Ford Mondeo vijf dozen met sigaretten gestolen. De totale waarde van de sigaretten bedraagt f. 8000,00. De benadeelde sprak kort na het feit een vrouwelijke getuige die verklaarde de diefstal gezien te hebben. De politie verzoekt deze vrouw en eventuele andere getuigen van de diefstal, persoonlijk dan wel telefonisch contact op te nemen met het politieteam Noord-West, Vogelstraat 41 in Den Bosch. Telefoon 0900-8833.

DRUGSHANDEL EN VUURWAPENBEZIT (s-Hertogenbosch)

Bij een, onder leiding van de rechter-commissaris door de politiegehouden, huiszoeking in een woning aan de Van Beresteynstraat in s-Hertogenbosch zijn vandaag twee vuurwapens, een honderdtal patronen, een vlindermes, een ploertendoder, een drietal busjes pepperspray en traangas, ongeveer 150 gram cocaïne en een geldbedrag van f. 6000,00 in beslag genomen. De bewoners, een 39 jarige man en een 33 jarige vrouw zijn aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen en wapenbezit. Bovendien is in de woning een doos met ongeveer 800 stuks vuurwerk gevonden. Dit vuurwerk zal worden vernietigd.

HENNEPKWEKERIJ (s-Hertogenbosch)

In een woning aan het Eikendonkplein in s-Hertogenbosch is vanmiddag een hennepkwekerij opgerold. In totaal zijn 101 hennepplanten aangetroffen. De kweekapparatuur is inbeslag genomen. Tegen de 30-jarige bewoner van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSCONTROLE (s-Hertogenbosch)

Tijdens een vanmorgen gehouden verkeerscontrole op de Aartshertogenlaan zijn 54 bekeuringen uitgeschreven. Voor het verkeer dat vanaf de Aartshertogenlaan de Bruistensingel nadert, is het verboden rechtsaf te slaan. Fietsers en bromfietsers die de kruising met groen licht oversteken worden door het afslaand autoverkeer ernstig gehinderd. Omdat de politie veel klachten krijgt over het rijgedrag van automobilisten zullen meerdere controles worden uitgevoerd.