PERSMEDEDELING

Amsterdam, 5 april 2001

GorillaParkbedrijf WebPerform haalt 17 miljoen gulden op

DEUTSCHE BANK eVENTURES EN DOUGHTY HANSON & CO TECHNOLOGY INVESTEREN IN WEBPERFORM GROUP LTD

WebPerform Group Limited, een van de GorillaPark-ondernemingen, heeft vandaag bekend gemaakt dat zij een financieringsronde afgesloten heeft voor een totaalbedrag van 17 miljoen gulden. Dit heeft Deutsche Bank vandaag meegedeeld in bijgaand persbericht.

WebPerform biedt oplossingen voor klantgerichte online bedrijven waarvoor een optimale performance noodzakelijk is om de klanten tevreden te houden. WebPerform geeft online bedrijven inzicht in de snelheid, beschikbaarheid en gebruikersvriendelijkheid van hun website. Door te integreren met de websites van hun cliënten zorgt WebPerform voor een actuele performance door middel van het monitoren van interacties van klanten, inclusief e-commerce transacties, het downloaden van objecten en e-mail. Daarnaast biedt WebPerform simulatiemodellen opdat klanten zich een voorstelling kunnen maken van de performance van hun website in verschillende geografische markten. WebPerform kan het website verkeer ook nabootsen om zo de rekbaarheid te kunnen testen voor piekperioden, vòòrdat de website "live" gaat.

Over GorillaPark: Van Idee tot Beursgang®
GorillaPark, opgericht in 1999, is een toonaangevende pan-Europese high-tech accelerator en incubator voor high-tech ondernemers die Internetbedrijven willen starten en snel willen doorgroeien tot internationale topondernemingen. GorillaPark heeft kantoren in Amsterdam, Londen, Parijs, München, Stockholm en Silicon Valley, Verenigde Staten en is bezig met toekomstige kantoren in andere Europese technologiecentra. GorillaPark begeleidt, ondersteunt en versterkt startende bedrijven door een exclusief team van zeer ervaren ondernemers beschikbaar te stellen naast ultramoderne faciliteiten, een innovatieve infrastructuur, aandelenkapitaal en het rigoureuze procesgeoriënteerde Eight Steps to IPO® acceleratiemodel met het doel om succesvolle investeringen te versnellen van "Idee tot Beursgang" binnen twee jaar. GorillaPark ondersteunt nu de start-upbedrijven: //hot.orange.com, SwapitShop, Mobile Commerce, Pharmeon, Distractions, WebPerform, Yellowtrack, Nerve Wireless, Exaide, Moonshake Technologies, Vibrant Media, Barbadosoft, PushLoop en Cloudlink en oriënteert zich nog op verschillende andere bedrijven.





Noot voor de redactie (