KNMVDIERGENEESKUNDE

Voldoende dierenartsen om te vaccineren tegen MKZ

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) spreekt met nadruk eerdere berichtgeving tegen dat er onvoldoende dierenartsen beschikbaar zouden zijn om de vaccinatiecampagne tegen mond- en klauwzeer (MKZ) op de Veluwe uit te voeren. Aan de oproep van de vereniging om medewerking te verlenen aan de bestrijding van MKZ gaven circa vijfhonderd dierenartsen gehoor. De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) beweerde eerder vandaag, tot de verbazing van de KNMvD, dat het steeds moeilijker wordt om dierenartsen te vinden.

Alhoewel de KNMvD zeer veel respect heeft voor de manier waarop de Rijksdienst voor de Keuring van Vee en Vlees (RVV) en de GD de bestrijding van MKZ ter hand nemen, wil zij de suggestie dat er onvoldoende dierenartsen zijn om de maatregelen uit te voeren, wegnemen.
Dat de planning van de werkzaamheden met betrekking tot de vaccinatiecampagne ingewikkeld is en dat er veel administratieve handelingen uitgevoerd moeten worden, behoeft geen betoog. De hoeveelheid beschikbare dierenartsen vormt echter geen beperkende factor. Honderden dierenartsen zijn sinds de aanvang van de uitbraak bereid hun dagelijkse werkzaamheden in de steek te laten ten behoeve van de bestrijding van MKZ. Iedere dierenarts weet dat elk uur telt in de strijd tegen deze besmettelijke virusziekte.