STICHTING BOER EN VEE
Persbericht

DONDERDAG 14.00 UUR KORT GEDING TEGEN STAAT DER NEDERLANDEN OVER RUIMINGEN

GEZONDE DIEREN.

Op donderdag 5 april 14.00 uur dient het kort geding tegen de Staat der Nederlanden dat is aangespannen door de Stichting Boer en Vee te Apeldoorn. Het kort geding dient voor de president van de arrondissementsrechtbank te Den Haag, Prins Clauslaan 60. Inzet is de rechtmatigheid van de ruimingen van gezonde dieren, zoals die nu op grote schaal plaatsvinden en worden voorbereid.

Advocaat Mr. H.J. Bronkhorst van De Brauw, Blackstone, Westbroek advocaten , die namens Boer en Vee optreedt, had bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven een verzoek tot schorsing van de nu lopende ruimingen ingediend in afwachting van het kort geding tegen de Staat, maar mogelijk door miscommunicatie tussen College en RVV is dat verzoek te elfder ure afgewezen.

Daardoor ontstaat de merkwaardige situatie dat de ruiming van gezonde dieren die vandaag onder protest van de boeren in o.m. Kootwijkerbroek plaatsvindt, morgen heel wel onrechtmatig zou kunnen blijken.

De stichting verzet zich tegen het rigide beleid van de overheid. De stichting bestrijdt met kracht de gedachte dat slechts het massaal doden van dieren de MKZ crisis zou kunnen oplossen.

Voor meer inhoudelijke informatie, zie eerder vandaag verspreid persbericht.

Persinfo: Mr Willem baron van Tuyll van Serooskerken, voorzitter 0343 415532

Apeldoorn 4 april 2001