LCI Technology Group NV

LCI breidt positie uit in Spanje

's-Hertogenbosch, Nederland / Barcelona, Spanje - 5 april 2001

LCI Technology Group breidt haar consultancy en ICT-beveiliging activiteiten in Spanje uit door de overname van G.R.U.P. Informática in Barcelona per 1 april 2001. G.R.U.P. Informática, opgericht in 1990, is een kleine, hoog gespecialiseerde consultancy onderneming met sterke partners en samenwerkingsverbanden. De overname zal plaatsvinden volgens het LCI "earn-out" systeem, waarbij betaald wordt met LCI aandelen over een periode van drie jaar. Overeenkomstig de "earn-out" methode heeft het management van G.R.U.P. Informática zich voor de komende jaren aan het bedrijf verbonden.

"De combinatie van de goede naam van LCI en onze locale kennis en contacten zullen een stevige basis vormen voor blijvend succes in de vraag naar consultancy activiteiten op de Spaanse markt" zegt Francisco Marti, oprichter en directeur van G.R.U.P. Informática. Het nieuw verworven bedrijf zal vanaf 1 januari 2001 worden geconsolideerd, samen met de huidige activiteiten in Spanje (LCI Consultants Spanje). De winstgevendheid die LCI reeds had bereikt in Spanje zal door deze overname worden verbeterd.

Als gevolg van de transactie zal LCI Consultants Spanje bestaan uit een team van 25 gespecialiseerde consultants, opererend vanuit Barcelona en Madrid. Zij werken onder andere voor de contracten van cliënten als: het Ministerie van Defensie, Telefonica, Banco Bilbao, en Bacardi. LCI Consultants Spanje zal haar opleidingsactiviteiten, die nauw verbonden zijn met de activiteiten op het gebied van beveiligingsconsultancy, verder uitbreiden. LCI Consultants is een erkend opleidingscentrum van Network Associates en is Partner in Education van IBM. Naast de cursussen van deze business partners biedt LCI Consultants ook algemene PC en Security trainingen en trainingen voor RSA en Linux aan.

LCI Consultants Spanje is een bedrijf van LCI Technology Group NV en is gevestigd in Barcelona en Madrid. LCI Consultants Spanje levert consultancy diensten en begeleidt diverse projecten. De consultants zijn hoogwaardig gecertificeerd op het gebied van Network Associated International (NAI), RSA Security, Siebel en Peoplesoft. LCI Consultants in Spanje beschikt tevens over een aantal sterke partners; zo heeft zij onder meer een "gold partner" overeenkomst met NAI en is zij IBM Business Partner. www.lciconsultants.es

LCI Technology Group (LCI) is een groep van 35 bedrijven actief in de Informatie en Communicatie Technologie. Bij de bedrijven van LCI werken wereldwijd circa 1100 personen. De medewerkers van LCI zijn hoog gespecialiseerde ICT consultants, ontwikkelaars, uitvoerders en projectmanagers. Zij stellen hun kennis in dienst van meer dan 400 grote bedrijven en overheden.

LCI bedrijven zijn actief op de volgende gebieden: on-line education; security; wireless office information (B2B); Execution Chain Management; software & consulting; secure printing; authentication; E2E security; encryption; integration and services; media on-line content; content development; helpdesk; customer support; network monitoring; outsourcing; application software; application service providers; security consulting; mobile application development, etc.

LCI Technology Group is genoteerd op de effectenbeurs van Amsterdam, Euronext Amsterdam (tickersymbool: LCI).

LCI Technology Group heeft over de eerste helft van het financiële boekjaar 2000/2001 (van 1 mei tot en met 31 oktober 2000) een omzet van ? 150,7 miljoen en een netto winst na belasting van ? 5,1 miljoen gerealiseerd. Sinds 1994 is de winst na belastingen per LCI aandeel jaarlijks gemiddeld gestegen met meer dan 50 %.

LCI is actief in 14 landen in Europa en de Verenigde Staten met bedrijven die onder meer zijn gevestigd in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en de Verenigde Staten van Amerika. Het hoofdkantoor van LCI Technology Group NV is gevestigd in Nederland.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:
· LCI Technology Group N.V.
Tel.: + 31 73 645 5255
Fax + 31 73 645 5296
E-mail info@nl.lcigroup.com

Opmerking: Bepaalde verklaringen en uitspraken in dit persbericht, voor zover niet historisch van aard en verifieerbaar, zijn 'toekomstgericht' en kunnen worden beschouwd als verwachtingen ten aanzien van toekomstige gebeurtenissen en resultaten met betrekking tot LCI Technology Group N.V. en haar zakelijke operaties. De voorspellingen die uit deze verklaringen en uitspraken kunnen worden afgeleid, zijn onderhevig aan risicofactoren en onzekerheden en als gevolg hiervan kunnen de daadwerkelijke resultaten van de LCI Technology Group N.V. aanzienlijk verschillen van de in dit persbericht beschreven of geïmpliceerde resultaten en prestaties.