Gemeente Breda

14-03-2001

Avondopenstelling deelstadskantoren vervalt
De avondopenstelling op de deelstadskantoren vervalt met ingang van 5 april 2001. Het college van burgemeester en wethouders heeft dit besloten, omdat de veiligheid van de medewerkers in Ulvenhout, Prinsenbeek en Teteringen s avonds onvoldoende kan worden gegarandeerd. De publiekshal van het Stadskantoor blijft op donderdagavond gewoon geopend van 17.00 tot 19.30 uur.

Na enkele incidenten waarbij medewerkers van de deelstadskantoren zijn bedreigd, is de veiligheidssituatie op de deelstadskantoren onderzocht. Hieruit werd duidelijk dat vooral
s avonds, als de andere afdelingen zijn gesloten, de beveiliging van de gebouwen en de veiligheid van de aanwezige medewerkers onvoldoende is. De bezoekersaantallen zijn bovendien zo gering, dat er nauwelijks sociale controle is.

Naast de publieksfunctie zitten in de deelstadskantoren nu ook afdelingen van burgerzaken, belastingen, sociale zaken, arbeidsmarktbeleid en welzijn. Deze verhuizen naar de Claudius Prinsenlaan zodra daar de uitbreiding van de huidige stadskantoren klaar is. Met het oog op de lage bezoekersaantallen, de geringe omzet en de kosten en effecten van extra veiligheidsmaatregelen wordt de avondopenstelling in de deelstadskantoren beëindigd. De personele capaciteit die hierdoor vrijkomt, wordt ingezet in de publiekshal van het Stadskantoor, om daar de dienstverlening nog verder te verbeteren.

Breda, 14 maart 2001