Deventer, 30 maart 2001

Bedrijfsleven maakt kennis met action learning

Opleiding Facility Management & Hotelmanagement vernieuwt stage-onderwijs

Succesvol ondernemersproject voortgezet
BEDRIJFSLEVEN EN MKB DELEN MANAGEMENTERVARINGEN

Dertig MKB-ondernemers afkomstig uit de Stedendriehoek komen op donderdag 5 april a.s. van 17.15 - 21.00 uur in het Stadhuis van Deventer voor de eerste keer bijeen om managementervaringen uit te wisselen. De opening bestaat uit een interview waarbij Wegener journalist Ton Hissink bestuurders van de provincie, de gemeente en ondernemers uit de Stedendriehoek vragen stelt over hoe een nog betere samenwerking tussen deze partijen in de Stedendriehoek gestalte kan krijgen.

Kennisuitwisseling
De bijeenkomst vindt plaats in het kader van het zogeheten PLATO-project. PLATO is een initiatief van de Ontwikkelings- en investeringsmaatschappij voor Overijssel (OOM), de Christelijke Hogeschool Windesheim en Saxion Hogeschool IJselland. Doel van PLATO is het stimuleren van kennisuitwisseling tussen ondernemers uit de regio. PLATO duurt twee jaar waarbij vaste groepen minimaal twintig keer bijeenkomen voor het uitwisselen van ideeën en het zoeken van oplossingen voor knelpunten die de ondernemers zelf hebben aangegeven variërend van personeelsbeleid, financiën, marketing tot communicatiemanagement. De deelnemers aan het project zijn afkomstig uit diverse branches. Vertegenwoordigd zijn onder meer automatiseringsbedrijven, uitzendbureaus, milieuadviesbureaus, advocatuur, transportbedrijven, weg- en waterbouw, makelaardij en financiële dienstverlening.

Coaches
De deelnemers worden intensief gecoached door managers van onder meer Salland Verzekeringen, Pink Roccade, Advocatenkantoor De Jonge Peters Remmelink en Randstad. Op deze manier profiteren de deelnemers optimaal van de kennis, ervaring en netwerken van het bedrijfsleven. De coachende bedrijven spelen een grote rol bij de procesbegeleiding van de uiteenlopende vraagstukken waar ondernemers uit het MKB mee te maken hebben. De coachende bedrijven verwachten zelf ook veel te leren van het project. De deelnemende hogescholen realiseren door deelname aan PLATO een nog betere aansluiting van het onderwijs op de beroepspraktijk. Het biedt de hogescholen extra openingen voor bedrijfsbezoeken, stage- en afstudeeropdrachten en het aanbieden van cursussen en trainingen.

Voor meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Hogeschool IJselland Bureau Bestuursondersteuning/Communicatie, dhr. J.P.J. Rombouts
Telefoon (0570) 66 31 20
Fax (0570) 66 35 22
Email Communicatie@hsij.nl