Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.



* update 11.34 uur

donderdag 5 april 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering begint om 10.15 uur.

Na enkele hamerstukken debatteert de Kamer over de brief van de minister-president inzake de verloving en het voorgenomen huwelijk van de Prins van Oranje met Máxima Zorreguieta. Tevens wordt het onderzoeksrapport van professor dr. M. Baud besproken. Het rapport heeft betrekking op de positie en de rol van de heer J. Zorreguieta tijdens het militair bewind in Argentinië.

Dit debat wordt live-uitgezonden door de NOS op Nederland 2.

· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Buitenlandse Zaken: 10.00 tot ca. 12.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) over het landenbeleid ten aanzien van Tanzania, Zambia en Zuid-Afrika.

Economische Zaken: 10.00 tot ca. 12.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Ybema (Economische Zaken) over het delegatiebezoek van de vaste Commissie voor Economische Zaken aan Hong Kong en China (dit bezoek had plaats van 5 tot en met 15 Januari jongstleden).

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 10.00 tot ca. 13.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over het (her-) plaatsen van arbeidsgehandicapten in het arbeidsproces. Door middel van uitbreiding en vereenvoudiging van subsidieregelingen en samenvoeging van een aantal maatregelen in één wet wordt de plaatsing bevorderd.

Europese Zaken en Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 12.30 tot ca. 13.30 uur Troelstrazaal
Agenda: algemeen overleg met minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Landbouw van de lidstaten van de Europese Unie.

*Dit overleg is komen te vervallen.
Europese Zaken en Buitenlandse Zaken: 14.00 tot ca. 16.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Van Aartsen en staatssecretaris Benschop (beiden Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 15.00 tot ca. 18.00 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Hermans (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over de kwaliteit en bekwaamheid van onderwijzend- en ondersteunend personeel.

Buitenlandse Zaken: 16.00 tot ca. 18.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met de ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en Herfkens
(Ontwikkelingssamenwerking) over de nieuwe indeling en opzet van de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken door de invoering
Van beleidsbegroting tot beleidsverantwoording (VBTB).

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 10.00 uur Klompézaal

Agenda: ingekomen brieven en procedures.
KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 12.00 uur de ondervoorzitter van het Parlement van Somalië (Thorbeckezaal).