Hierbij ontvangt u één of meerdere berichten voor de categorie Milieu. Inspectie Milieuhygiëne: Invoerbeperkingen kwikproducten bij branche onvoldoende bekend (05/04/01 10:46:22) Importeurs van kwikhoudende producten zijn onvoldoende op de hoogte van de bepalingen en verboden van het Besluit kwikhoudende producten Wet milieugevaarlijke stoffen, kortweg Kwikbesluit. Onder dreiging van bestuursdwang hebben drie bedrijven die in 2000 nog kwikhoudende thermometers importeerden, hun handel gestaakt. Tegen deze bedrijven is tevens proces verbaal gemaakt. Alle bemonsterde spaar- en TL-lampen voldoen aan de wettelijke norm. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een handhavingsactie van het Kwikbesluit, uitgevoerd door de Inspectie Milieuhygiëne van het ministerie van VROM. De controles vonden het laatste kwartaal van 2000 plaats bij 57 bedrijven die zich bezig houden met productie, import of handel in kwikhoudende producten.
Kwik is een gevaarlijk stof voor mens en milieu die zich vanwege de onafbreekbaarheid kan ophopen. Op grond van het Kwikbesluit is het vanaf 1 januari 2000 verboden kwikhoudende produkten te vervaardigen of in te voeren. Uitzondering is gemaakt voor een aantal essentiële toepassingen waarvoor (nog) geen kwikvrije alternatieven voor handen zijn.
OvertredingenTijdens de controles vielen drie bedrijven door de mand. Een groothandel had 4.200 thermometers, vooral bestemd voor doe-het-zelf-bouwmarkten met meer dan 100 vestigingen in Nederland, geïmporteerd. Het tweede bedrijf, het hoofdkantoor van een andere doe-het-zelf-keten heeft vorig jaar 1.971 thermometers geïmporteerd. En ten derde, bij een kleine handelsonderneming die jarenlang thermometers aan de glastuinbouw leverde, werd een voorraad van 250 thermometers aangetroffen. Alle nog aanwezige voorraden zijn aan de leveranciers teruggestuurd.  
 
(bron: http://www.minvrom.nl/minvrom/pagina.html?id=4053)


-- Op de volgende link kunt u uw persoonsgegevens wijzigen en/of bekijken:
-- http://www.minvrom.nl/minvrom/pagina.html?id=2565
--

-- Mocht u deze mail onaangekondigd gekregen hebben, stuur dan een e-mail naar:
-- mailto:persmail@cdc.cs.minvrom.nl