Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Dienst Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5414881
Afkomstig van: Chris van Egmond
Datum: 5 april 2001

Inbraak in woonboot Valkenburg
Op woensdag 4 april werd in de ochtend of vroege middag ingebroken in een woonboot aan de Voorschoterweg. Om binnen te komen werd een raampje vernield. Uit de woonboot werden enkele camera's weggenomen alsmede Engels geld.

Inbraak in woning Leimuiden
Op woensdag 4 april werd tussen middernacht en de vroege ochtend ingebroken in een woning aan de Burgemeester Bakhuizenlaan. Om binnen te komen werd een slot van een deur vernield. Uit de woning werden enkele fototoestellen, een video-camera, geld, een strijkijzer een mobiele telefoon en leren jassen weggenomen. Bij een woning aan de Ieplaan en de Rietlanden had men geprobeerd om binnen te komen. Dit was echter niet gelukt.

Inbraak in woning Zoeterwoude-Rijndijk Op woendag 4 april werd in de middag ingebroken in een woning aan de Willem Alexanderstraat. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning worden een mobiele telefoon en Nederlands en Buitenlands geld vermist.

Onder invloed rijden Leiderdorp
Op woensdag 4 april hield de politie op de Persant Snoepweg een 36-jarige automobilist uit Leiderdorp aan. De man zat met te veel drank op toch achter het stuur. Een ademanalyse kwam uit op 770 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Naast het geven van een proces-verbaal neemt de politie het rijbewijs van de man in.

Vrouw komt onder trein Leiden
Een 49-jarige Leidse liep woensdag 4 april rond 17.30 uur een gebroken bekken en diverse schaafwonden op nadat zij de spoorwegovergang aan de Morsweg overstak en vervolgens onder een rijdende trein terecht kwam. Diverse hulpverleningsdiensten, waaronder personeel van de trauma-heli, wisten het slachtoffer onder de trein te bevrijden. Zij werd overgebracht naar het LUMC. De vrouw stak de spoorwegovergang over nadat een trein was gepasseerd. Vanuit de andere richting naderde echter nog een trein. Daar werd ze door gegrepen. De vrouw werd ongeveer dertig meter door de trein meegesleurd. De spoorwegovergang was enige tijd voor het verkeer gesloten. Het verkeer werd door de politie omgeleid. Dit veroorzaakte wel de nodige verkeersoverlast in het centrum van Leiden.

Fietser aangereden Leiden
Een 38-jarige fietser uit Katwijk raakte op de kruising Archimedesweg met de Einsteinweg aan het hoofd gewond na een aanrijding met een 21-jarige automobilist uit Spijkenisse. Hij werd overgebracht naar het LUMC. Aan de fietser werd geen voorrang verleend.

Snorfietser aangereden Leiden
Een 16-jarige snorfietser uit Leiden raakte op woensdag 4 april rond 12.30 uur gewond nadat hij op de kruising van de Lammenschansweg met de Koninginnelaan en de Zeemanlaan werd aangereden door een 38-jarige automobiliste uit Leiden. Met onbekende verwondingen is de snorfietser overgebracht naar het LUMC. Aan de snorfietser werd door de automobilist geen voorrang verleend.

Inbraak in woningen Leiden
Op woensdag 4 april werd in de middag ingebroken in een woning op de 1e etage van een flatgebouw aan de Corantijnstraat. Om binnen te komen werd een deur opengebroken. Uit de woning wordt een enveloppe met inhoud vermist. De inbraak vond plaats terwijl de bewoner aan het slapen was. Plotseling stonden er twee meisjes van ongeveer 13 jaar in zijn slaapkamer. Zij gingen er als een speer vandoor. De bewoner achtervolgde ze nog maar raakte ze kwijt. Op de dag werd ook ingebroken in twee woningen op de 3e verdieping van een flatgebouw aan de Veilingkade. Ook hier werden een deuren opengebroken. Vooralsnog wordt er niets vermist uit de woning.

Aanhouding na inbraak Bodegraven
Een 27 jarige man uit Utrecht is donderdagmorgen 5 april aangehouden op verdenking van inbraak. De politie kreeg een melding dat er op de Tolnasingel bij een bedrijf was ingebroken. De dader was weggereden en het kenteken van zijn auto was door getuigen genoteerd. De man is door de politie in zijn woonplaats aangehouden en wordt in de loop van de dag verhoord. In de auto van de man is een computer aangetroffen. Uit het pand aan de Tolnasingel werd een computer vermist.

Aanhouding na mishandeling Alphen
De politie kreeg woensdag 4 april rond 12.30 uur de melding dat er een conflict was geweest in de berging van een flat aan de Kalkovenweg. Na onderzoek bleek dat een groep jeugd die op de deurbel had gedrukt en daarna in de berging van de flat had plaatsgenomen. Toen een 29 jarige flatbewoner hen benaderde kozen de jongeren het hazenpad. Een 14 jarige jongen uit Koudekerk a.d. Rijn kon echter door de man nog vastgepakt worden. Het tweetal kwam ten val en de bewoner zou de jongen vervolgens geslagen hebben. De jongen is met lichte verwondingen aan zijn hoofd naar het Elisabeth ziekenhuis overgebracht. De flatbewoner is diezelfde avond nog aangehouden op verdenking van mishandeling. De politie stelt een nader onderzoek in.

Auto te water Bergambacht Op woensdag 4 april rond 12.50 uur raakte op de Provincialeweg een 75-jarige automobilist uit Schoonhoven door nog onbekende oorzaak van de weg en belandde in een sloot. De auto schampte daarbij een boom. De bestuurder kon op eigen kracht de auto verlaten. Hij kwam met de schrik en een nat pak vrij. De auto werd door een takelbedrijf weer op het droge gezet.

Dronken automobilist ramt geparkeerde auto's Schoonhoven Een 22-jarige dronken automobilist uit Schoonhoven veroorzaakte op woensdag 4 april rond 18.25 uur, schade aan twee geparkeerde auto's. De Schoonhovenaar raakte tijdens het keren de macht over zijn stuur kwijt en ramde de auto's. De Schoonhovenaar bleek onder invloed van alcohol te zijn. Een ademanalyse kwam uit op 575 ug/l. In het verkeer is de limiet 220 ug/l. De politie maakte proces-verbaal op.

Inbraakalarm schrikt inbreker af Ouderkerk aan den Ijssel Op donderdag 5 april rond 02.30 uur probeerde een inbreker in te breken in een woning aan de Heemraadsweg. Hij brak een raam open en klom de woning binnen. Op dat moment ging het inbraakalarm af. Dit alarm deed de inbreker op de vlucht slaan. Uit de woning wordt niets vermist.


----------------------------------------------- Einde berichten -------------------------------------------------------