Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-04-2001

Politiebericht Utrecht: stad Utrecht, 10.15 uur
Aanhouding krattendieven

UTRECHT Donderdagochtend rond kwart over twee werden op de Steenweg twee mannen gesignaleerd. De mannen, 18 en 33 jaar met onbekende woon- en/of verblijfplaats, liepen met vier bierkratten te sjouwen. Omdat zij de politie niet duidelijk konden maken waar zij de kratten vandaan hadden werden zij overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Onderzoek in de directe omgeving naar diefstal van kratten bier leverde geen direct resultaat op.

Beide verdachten werden voorgeleid. Tijdens het onderzoek bleek voor de 18-jarige man nog een vonnis met een geldboete open te staan. De politie heeft de zaak in onderzoek. De kratten bier werden in beslag genomen.

Met teveel drank op achter het stuur

UTRECHT Donderdagochtend omstreeks vier uur reed een 23-jarige man uit Utrecht over het Smaragdplein. Doordat zijn rijgedrag opviel werd hij gecontroleerd door passerende agenten. Tijdens de controle bleek hij alcohol genuttigd te hebben. De blaastest op het bureau gaf aan dat hij 1.1 promille alcohol in zijn lichaam had.
Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal werd hij heengezonden.

Winkeldieven opgepakt

UTRECHT Woensdagmiddag werden op de Sint Jacobsstraat twee minderjarige verdachten aangehouden voor diefstal van toiletartikelen uit een winkel.
De verdachten van 16 en 17 jaar, beiden uit Vianen afkomstig wilden de winkel verlaten zonder de artikelen ter waarde van ruim twee honderd gulden af te rekenen. Op het politiebureau legden beiden een bekennende verklaring af. De gestolen goederen zijn in beslag genomen. Eén beschadigd artikel zal door de 17-jarige verdachte worden vergoed. Beiden zijn na verhoor met een HALTverbaal voor een alternatieve straf heengezonden. De ouders zijn in kennis gesteld.

Op de Drieharingstraat werd woensdagmiddag een 32-jarige man uit Veenendaal aangehouden. De man had in een winkel aan de Sint Jacobsstraat kleding meegenomen ter waarde van ruim honderd gulden zonder deze af te rekenen. Winkelpersoneel had de man betrapt toen het alarm afging op het moment dat hij de winkel verliet.Tijdens de aanhouding werden geen gestolen goederen bij de verdachte aangetroffen. Deze zijn later in een container teruggevonden. Na verhoor aan het politiebureau werd de Veenendaler met een procesverbaal heengezonden.

Op de Steenweg werd woensdagmiddag door vier mannen en winkeldiefstal gepleegd. De mannen, allen in de leeftijd van 16 en 18 jaar en afkomstig uit Rotterdam, gedroegen zich in de winkel zeer vervelend. Er werden opmerkingen gemaakt naar een medewerkster (leeftijd en woonplaats nog onbekend) waarna zij op een gegeven moment onzedelijk werd betast. Toen ander personeel haar te hulp schoot werd door de enkele personen uit de groep van vier een computer ter waarde van dertien honderd gulden weggenomen. Hierna verlaten zij de winkel.

Aan de hand van het signalement kunnen de vier verdachten later op de avond door de spoorwegpolitie in de Stationshal worden aangehouden en na voorgeleiding werden zij overgedragen aan de politie. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek. Aangifte van diefstal van de computer werd gedaan door een 23-jarige Utrechter.

Bromfietsen tijdens controle in beslaggenomen

UTRECHT Tijdens een brom- en snorfietscontrole zijn woensdag verschillende bromfietsen gecontroleerd en enkelen van de weg gehaald. Een 20-jarige man uit Vianen reed zonder helm en had geen bromfietscertificaat. Daarnaast kon hij geen verzekeringspapieren tonen. De bromfiets staat voorlopig gestald op het politiebureau. De eigenaar mag na het tonen van de verzekeringspapieren het voertuig weer ophalen.

Bij de controle van de bromfiets van een 21-jarige vrouw uit Utrecht bleek dat aan het frame-nummer was gerommeld. Tevens bleek uit een test op de rollenbank dat het voertuig was opgevoerd. Genoeg reden voor de politie om de brommer in beslag te nemen.

Op t Goylaan werd woensdagmiddag rond vijf uur een 17-jarige Utrechter aangehouden. De politie wilde de bromfiets van de man controleren. Hij weigerde te stoppen en ging er vandoor.
Vanaf de Socrateslaan reed hij richting Rijnlaan waar hij tegen het verkeer inreed, tussen geparkeerde autos door en verkeersgevaarlijke capriolen uithaalden. Ternauwernood wist een fietser een aanrijding met de bromfietser te voorkomen en moest een auto hard afremmen om hem niet te raken.
Na een achtervolging kon de man op t Goylaan worden aangehouden. Zijn bromfiets werd in beslag genomen.

Aanhouding fietsenheler

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag werd door een in burger surveillerende politieman op de Nobelstraat opgemerkt dat een man fietsen probeerden te verkopen aan passanten. Hij verkocht een fiets aan een 26-jarige man uit Milaan. Omdat de politieman de zaak niet vertrouwde werd de koper van de gekochte fiets voor nader onderzoek meegenomen naar het bureau. Het vermoeden bestond dat de fiets van diefstal afkomstig was.
In de loop van de nacht werd ook de 34-jarige Utrecht, de verkoper van de fiets, op de Rijnkade aangehouden.
Na verhoor zijn beide mannen met een proces-verbaal voor heling en kopen van een gestolen fiets heengezonden.

Computerdief aangehouden

UTRECHT Op de Pyreneeen werd rond middernacht een 27-jarige Utrechter aangehouden. De man had eerder op de avond in Bodegraven een computer gestolen, waarna hij in een auto richting Utrecht was weggereden. Na onderzoek in de auto werd onder de stoel een computer aangetroffen. De verdachte werd aangehouden en voorgeleid. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen en de verdachte is overgedragen aan de politie van Hollands Midden.

Getuigen poging mishandeling parkeercontroleur gezocht,br> UTRECHT - Donderdagavond 29 maart omstreeks half acht liepen twee parkeercontroleurs over de Twijnstraat. Na het uitschrijven van een parkeerbon ontstond ruzie tussen de parkeercontroleurs en de bestuurder van de auto. Hij was het niet eens met de bekeuring. De bestuurder reed later op de avond op de Oudegracht met hoge snelheid op de parkeercontroleur en een voorbijganger in. Beiden wisten op tijd op zij te springen.
De recherche van het bureau Paardenveld is op zoek naar getuigen van dit incident. Zij kunnen contact opnemen met de wijkrecherche op telefoonnummer 0900-8844.