Rabobank International en ATO sluiten samenwerkingsovereenkomst

Rabobank International en ATO hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten om wereldwijd op het gebied van Supply Chain Management te gaan samenwerken. Afgelopen jaren hebben beide organisaties in een aantal projecten samengewerkt (bijvoorbeeld in Thailand en India) en hebben daarbij elkaars wederzijdse sterktes leren waarderen.

Het doel van deze overeenkomst is om voor opdrachtgevers tot een hogere toegevoegde waarde te komen door de kwaliteiten van beide organisaties te bundelen. Bovendien legt de samenwerkingsovereenkomst het protocol vast waarbij men snel en effectief tot een goede probleemanalyse en daarmee projectbeschrijvingen cq contracten kan komen. Daarbij zorgt de overlap in werkveld en competenties van Rabobank International en ATO voor een hechte basis voor een effectieve en dus succesvolle samenwerking.

Tegelijkertijd zijn ze nadrukkelijk complementair wat de eerder genoemde synergie bewerkstelligt. De Rabobank heeft bewezen competenties in financiering, investeringsmethodieken, consortiavorming, risicomanagement en ketenanalyse, -vorming en
-management en is bovendien een mondiale kennisgedreven food en agribusiness bank die beschikt over een wereldwijd netwerk van lokale vestigingen met lokale knowhow. Het accent bij ATO ligt naast onder andere ketenanalyse, -vorming en -management meer op zaken als productkennis, procestechnologie en kwaliteitszorg op een state-of-the-art niveau. Daarbij heeft ATO brede ervaring met het realiseren van trajecten samen met het bedrijfsleven.

Beide organisaties verwachten komende jaren een brede succesvolle invulling te geven aan deze samenwerking. Op 28 februari hebben Drs. W.J. Kolff, lid Raad van Bestuur van Rabobank International en M.J.J.M. van Kemenade, algemeen directeur van ATO de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Plaatsingsdatum: 15 maart 2001