Carros

Daewoo Tacuma Pure, pure levensgenieter

(05 april 2001)

Daewoo brengt in Nederland een nieuwe uitvoering van de Tacuma op de markt, de Pure, die de prijslijst aanvoert met een prijs van slechts 36.995 gulden. De modern gelijnde Tacuma biedt plaats aan 5 personen en is daarom, mede door de variabele stoelenconfiguratie, bij uitstek geschikt als gezinsauto. De Tacuma compact MPV werd door Daewoo vorig jaar geïntroduceerd en mag zich in korte tijd verheugen in een stijgende belangstelling. Peter Zijlstra, Directeur Marketing Daewoo Motor Benelux: De klasse van de compacte MPVs neemt aan belang steeds meer toe. Door de zeer scherpe en concurrerende prijsstelling van deze Tacuma Pure maakt Daewoo een zeer compleet uitgeruste MPV bereikbaar voor een groot publiek.

Veelzijdig
In het drukbezette marktsegment van compact MPVs neemt de Tacuma een aparte en eigen positie in. De uiterst moderne vormgeving sluit aan bij het veelzijdige karakter van deze Daewoo MPV, die overigens het rijkarakter bezit van een luxe personenwagen. De scherpe en zeer attractieve prijsstelling maakt hem nu nog aantrekkelijker voor het koperspubliek, dat op zoek is naar de combinatie van praktische bruikbaarheid, een opvallend uiterlijk en veel ruimte. De Tacuma Pure wordt aangedreven door een 1.8 liter viercilinder motor van 74 kW, met een koppel van 151 Nm bij 2.800 toeren per minuut. De acceleratie van 0 tot 100 km per uur neemt slechts 12 seconden in beslag, terwijl de topsnelheid ruim 170 km per uur bedraagt. Een dubbele airbag, ABS, driepuntsgordels, een tweepunts heupgordel voor de middelste stoel achterin en verstelbare hoofdsteunen op alle 5 stoelen behoren tot het uitgebreide, standaard veiligheidspakket van de Tacuma. Tevens is de Tacuma Pure standaard voorzien van comfort verhogende items als elektrische bedienbare ramen vóór, elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel met lendesteunverstelling.

Prijsstelling
Met het nieuwe type, de Pure, is de instapprijs voor de Tacuma-reeks lager geworden. De vanafprijs bedraagt nu fl 36.995,- voor de goedkoopste versie, die echter al een uitgebreid pakket aan voorzieningen en accessoires heeft.

* Tacuma 1.8 Pure Fl 36.995
* Tacuma 1.8 SE Fl 38.995
* Tacuma 1.8 SX Fl 41.995