Politiebericht Flevoland: district Noord 5-04-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Brand
NAGELE De brandweer moest woensdag aan het begin van de middag uitrukken in verband met een uitslaande brand in een aardappelschuur aan de Zuidwesterringweg. Het vuur, dat woedde in een schuur die in de buurt van een woonhuis en enkele andere schuren lag, was snel onder controle. 2100 ton aardappelen zijn bij de brand verloren gegaan. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Omdat niemand aan het werk was in de schuur, wordt als oorzaak van de brand gedacht aan kortsluiting.

LELYSTAD Bewoners van een woning in de Kempenaar hebben woensdag aan het begin van de avond een brand die in hun garage was ontstaan, samen met omstanders geblust. De gewaarschuwde brandweer heeft nabluswerk verricht. Het vuur was ontstaan in de garage, nadat bij het klussen met een scooter benzine gemorst werd en in brand vloog. Bij komst van de politie bleek een van de bewoners (een 47-jarige man) bij het blussen veel rook ingeademd te hebben. Hij is voor onderzoek per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Naast de schade aan de garage, liep ook de woning rookschade op.

Onder invloed
DRONTEN Toen surveillerende politieagenten afgelopen nacht op de Zuid in hun achteruitkijkspiegel een auto zagen die heel langzaam achter hen aan bleef rijden, hebben ze de bestuurder laten stoppen. De man (27 uit Dronten) kon geen rij- en kentekenbewijs laten zien en de agenten hadden het vermoeden dat hij onder invloed achter het stuur zat. De bestuurder werd aangehouden en kwam bij de ademanalyse op het politiebureau tot 385 ug/l (0,9 promille). De man is met een rijverbod van 3 uren heengezonden en ontvangt binnenkort een dagvaarding.

LELYSTAD Nadat een getuige woensdagavond de politie belde dat hij achter een automobilist reed die zo slingerde dat hij waarschijnlijk te veel gedronken had, heeft de politie de betreffende man in de Tjalk aangehouden. Op het politiebureau blies hij 445 ug/l (1 promille) en is vervolgens met een rijverbod van 4 uren heengezonden. Binnenkort moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

Gevaarlijke situaties door hond
DRONTEN Een loslopende hond heeft woensdagochtend vroeg voor gevaarlijke situaties gezorgd toen hij, tijdens de ochtenddrukte, langs en over de Hanzeweg liep. De hond was, samen met zijn maatje, aan de aandacht van de eigenaar ontsnapt. Samen waren ze even daarvoor in een veldje aan de van de Plasschelaan achter 4 geiten aangegaan. De eigenaar wist drie van de geiten in veiligheid te brengen, maar de vierde werd door de honden doodgebeten. Eén van de honden wist vervolgens weg te komen en zorgde op de Hanzeweg voor een verkeersgevaarlijke situatie. Agenten zijn, door de hond te volgen, bij de eigenaar terecht gekomen en hebben hem in contact gebracht met de eigenaar van de geiten. Beiden hebben aangegeven de zaak onderling te regelen.

Gewond na aanrijding
DRONTEN Op de kruising van de Werfstraat met de Helling en de Noord zijn woensdagmiddag een auto en een fietser met elkaar in botsing gekomen. De 76-jarige vrouw (uit Dronten) op de fiets reed met haar voorwiel tegen de zijkant van de auto, die vanaf de Helling de Noord opreed. Zij kwam ten val en is per ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad gebracht.

Illegale werknemer aangehouden
LELYSTAD Bij de controle woensdagmiddag van een horecagelegenheid aan de Voorstraat op grond van de Drank- en horecawet rende een man, van wie vermoed werd dat hij een illegale vreemdeling was, de achterdeur uit. Het lukte de politie niet de man te achterhalen. De eigenaar van de horecagelegenheid werd gewaarschuwd dat hij strafbaar is als hij illegale werknemers in dienst neemt. Woensdag aan het eind van de avond is de politie opnieuw in de zaak gaan kijken. Dezelfde man (23 jaar oud) bleek weer aan het werk te zijn en probeerde opnieuw via de achterdeur te ontkomen. Deze keer stond daar een agent. De man is aangehouden, meegenomen naar het politiebureau en overgedragen aan de vreemdelingendienst van de politie. Die stelt een onderzoek in. Tegen de eigenaar van de zaak wordt proces-verbaal opgemaakt.