WAVIN BV

Wavin breidt uit in Heet- en Koud waterleidingsystemen

Wavin breidt uit in Heet- en Koud waterleidingsystemen

Wavin, één van Europa.s grootste aanbieders van kunststofleidingsystemen, gaat een belangrijke rol spelen in het aanbod van Heet en Koud waterleidingsystemen. Wavin heeft een significant aandeel genomen in Multilayer Pipe Company (MPC) in Polen. Naast dit meerderheidsbelang is Wavin een samenwerkingsverband aangegaan met een verkoopconsortium in vloerverwarmingsystemen in Engeland. De activiteiten zijn op jaarbasis goed voor ongeveer 7 miljoen Euro.

Meerderheidsbelang in Polen

MPC, waarin Wavin een meerderheidsbelang van 51% heeft, is gespecialiseerd in het produceren van PEX- en multilayer buizen voor heet- en koud water applicaties. MPC is gevestigd in Strezlin en heeft ongeveer 40 werknemers. De buizen van MPC zullen verkocht worden in verschillende Europese markten in combinatie met Tigris fittingen, die Wavin zelf ontwikkeld heeft.

Verkoop samenwerking in de UK

Wavin heeft haar krachten gebundeld met vloerverwarmingspecialist ThermoBoard en producent Owens Corning Alcopor UK Ltd., om een samenwerking te starten die de meest geavanceerde verwarmingsystemen kan aanbieden. Deze systemen worden verkocht onder het merk Osma Underfloor.

Rex Ingram, Managing Director van ThermoBoard Ltd. zegt het volgende over de samenwerking:'Vloerverwarming is al erg succesvol in Europa en wordt ook steeds populairder in Engeland. We denken dat onze productgerichte benadering de onervaren installateur zal helpen om een betrouwbare en hoge installatiekwaliteit te realiseren. Deze benadering is niet alleen geschikt voor de onervaren installateur, ook de ervaren installateur zal productiever worden bij installatiewerkzaamheden.

De samenwerking brengt technische en financiële sterkten op een unieke en krachtige wijze samen. Hierdoor zijn we in staat om samen te werken met grote projectontwikkelaars die zoeken naar een optimale balans tussen de thermische effectiviteit van een gebouw en het gebruik van energie.

De Wavin groep heeft nu een van de breedste assortimenten van heet- en koudwatersystemen in heel Europa. Tijdens de ISH in Frankfurt heeft Wavin samen met haar nieuwe partners het assortiment ten toon gesteld. De nieuwe produkten die tijdens deze beurs gelanceerd zijn zijn de nieuwe PEX fittingen genaamd Future K2 en een nieuwe kunststofverdeler, die fungeert als onderdeel van het PEX klemfittingensysteem. De kunststofverdeler is ontwikkeld als alternatief voor traditionele materialen zoals messing en roestvrij staal. Wavin heeft een jaarlijkse omzet van EUR 1 miljard met 4400 werknemers in 24 Europese landen.