Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.45 uur
Inbrekers aangehouden

AMERSFOORT Een getuige belde woensdagnacht naar de politie en meldde dat er werd ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Wiekslag. Ter plaatse trof de politie achter in een brandgang drie personen aan. Bij het zien van de agenten probeerde de verdachten te vluchten. Eenmaal aan de voorzijde van het pand werden de mannen opgewacht door een tweede koppel agenten die hen aanhield.

De drie mannen 15, 20 en 18 jaar oud allen afkomstig uit Amersfoort- hadden een doos met spullen al klaargezet. Tevens werd bij de fouillering inbrekerswerktuigen aangetroffen. Op het bureau verklaarde de mannen alle drie iets anders. Zij werden ingesloten voor verder verhoor.

Gewapende overval

AMERSFOORT Bij een bedrijf aan de Pieter Pijperstraat vond woensdagavond een gewapende overval plaats. Omstreeks negen uur kwamen drie mannen binnen. Vrijwel direct werd het aanwezige personeel onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen een geldkluisje af te geven. Na de overval verdwenen de verdachten in onbekende richting.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, tel.: 0900 88 44.

Vrouw valt met fiets

AMERSFOORT Tijdens de surveillance werd de politie op de Langestraat aangesproken door een man die vertelde dat zijn vrouw zojuist met haar fiets gevallen was met haar twee kinderen.

De vrouw reed met haar fiets over de Langestraat toen zij langs een geparkeerde vrachtwagen moest. De vrouw fietste over een molgoot heen om zo op het trottoir te komen. Hierbij gleed haar fiets weg en kwam zijn met haar twee kinderen ten val. Een van de kinderen een 1-jarige meisje- raakte door de val gewond aan haar hoofd en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Poging gewapende overval

AMERSFOORT Bij een bedrijf aan de Hogeweg werd woensdagmiddag getracht een overval te plegen. Omstreeks half twee kwamen twee onbekende mannen de zaak binnen en dwongen onder bedreiging van een vuurwapen het aanwezige personeel geld af te geven.

In plaats van geld af te geven pakte een van de medewerkers een stoel en sloeg één van de overvallers op het hoofd. Beide overvallers waren geheel overrompeld en sloegen op de vlucht in de richting van de Sam Dresdenstraat en vervolgens via de doorgang naar de wijk Willem III.

De politie is op zoek naar getuigen van deze poging overval. Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het district Eemland zuid, tel. : 0900 88 44.