Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 10.50 uur
Toezicht op de kermis

BAARN Woensdagavond heeft de politie toezicht gehouden op de kermis in Baarn. Buiten twee bekeuringen voor foutparkeren bleef het rustig. Een 16-jarige jongen uit Hilversum meldde zich bij de politie. Zijn bromfiets was door een onbekende met een groot hangslot op slot gezet. Ter plaatse heeft de politie de jongen geholpen en het slot doorgeknipt. Het vermoedde bestaat dat mogelijke dieven dit gedaan hadden om zo later de bromfiets mee te kunnen nemen.

Snelheidscontrole

SOEST Op de Soesterbergseweg heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd. Tussen twee uur en kwart over drie werden 392 voertuigen gecontroleerd. In totaal reden 18 bestuurders te hard. Op de Soesterbergseweg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km/u.

Auto-inbrekers aangehouden

BAARN Door alert toezicht van de politie konden woensdagmiddag twee verdachten worden aangehouden voor het inbreken in een auto. De inbraak vond plaats op de parkeerplaats van de Lt Generaal van Heutszlaan. Uit de auto werd de totale audio-installatie weggenomen.

De politie kwam de verdachten op het spoor toen zij stond te posten bij het station in verband met een verhoogd aantal autoinbraken. De agenten zagen twee onbekende mannen zonder jas lopen. Dit terwijl het hard regende. De mannen zagen dat de politie hun in de gaten hield en belde plotseling bij een willekeurige woning aan vroegen wat aan de bewoner en vervolgde hun weg in de richting van het station.

Op het station hebben de agenten de mannen aangesproken op hun vreemde gedrag. Toen zij daar geen duidelijke verklaring over hadden vroegen de agenten of zij voor een verklaring mee wilde gaan naar het bureau. Op het bureau verklaarde zij beiden verantwoordelijk te zijn voor de autokraak. Het betrof twee mannen van respectievelijk 22 en 19 jaar oud uit Utrecht.