Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.55 uur
Aanhouding na achtervolging

ZEIST Via de meldkamer kwam het bericht binnen dat de politie uit de regio Flevoland op de A28 achter een personenauto aanreed die met snelheden van 180 km/u diverse gevaarlijke verkeersmanoeuvres uithaalde.

Diverse voertuigen uit Zeist en Utrecht werden naar de A12 gestuurd. Ter hoogte van de afslag Lunetten en de Jaarbeurs kon aan de bestuurder een stopteken worden gegeven. Uiteindelijk voldeed de bestuurder aan het stopteken en parkeerde zijn voertuig op de vluchtstrook. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Het is de politie nog onduidelijk waarom de man op de vlucht was. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij zal worden overgedragen aan de politie Flevoland.

Snelheidscontrole

DE BILT De politie heeft woensdagmiddag een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg. Tussen kwart voor drie en kwart over vijf werden 2140 auto`s gecontroleerd. In totaal overschreden 76 bestuurders de maximum snelheid van 80 km/u. Een bestuurder reed met 124 km/u langs de radarpost.

Brand

ZEIST Bij een woning aan de Princes Margrietlaan kwam woensdagmiddag een grote hoeveelheid rook naar buiten. Buren stonden bij aankomst van de politie al voor de deur met de sleutel van het pand. Zij hadden de bewoner weg zien gaan en bemerkte dat er rook uit de keuken kwam.

De inmiddels gearriveerde brandweer ontdekte dat er nog een pannetje op het vuur stond wat inmiddels aan het droog-koken was. Om bij het vuur te komen moest de brandweer nog een binnendeur openbreken. De schade aan de woning bleef beperkt tot rook en roetschade.

Man ontsnapt aan intercity

BILTHOVEN Een 72-jarige man uit Bilthoven reed woensdagmorgen met zijn invalidenwagen over de spoorwegovergang aan de Soestdijkseweg zuid. Toen de man bijna over het spoor heen was stopte plotseling de invalidenwagen en was met geen mogelijkheid meer aan de praat te krijgen.

De man die zeer slacht ter been was stapte met veel moeite uit en probeerde zijn wagen van het spoor te trekken. Op dat moment zag hij de intercity aan komen rijden en koos eieren voor zijn geld. De trein raakte de invalidenwagen net ter hoogte van het bagagerek waardoor deze in de berm geslingerd werd.

Niemand raakte gewond en de invalidenwagen kon na een kleine reparatie weer gebruikt worden.

Winkeldief aangehouden
ZEIST Woensdagmorgen kreeg de politie een melding dat een winkeldief was aangehouden bij een kledingwinkel aan de 1e Hogeweg. Ter plaatse bleek dat een 42-jarige vrouw uit Zeist de winkel had verlaten met een aantal kledingstukken die zij niet had afgerekend.

De beveiliging had de vrouw in de gaten gehouden en haar buiten de winkel staande gehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw verklaarde aan de agenten dat zij onterecht was aangehouden. Haar bonnetje was door de wind weggewaaid waardoor zij niet kon aantonen dat zij de goederen had gekocht. De politie heeft de vrouw aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Snelheidscontrole
GROENEKAN Woensdagmorgen heeft de politie van het district Binnensticht een snelheidscontrole uitgevoerd op de Provincialeweg N234. Tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf werden 832 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen 14 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. Op de N234 geldt een maximum snelheid van 80 km/u. Een bestuurder reed met 99 km/u langs de radarpost.