Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 11.00 uur
Licht gewonden door botsing

IJSSELSTEIN Gistermiddag raakten een 37-jarige automobiliste uit De Meern betrokken bij een ongeval op de Noord IJsseldijk.

De vrouw kwam uit de richting van IJsselstein en verloor de macht over het stuur, raakte met de achterzijde de voorzijde van een tegemoetkomende 57-jarige automobilist uit Lopik en kwam daarna in de berm tegen een boom tot stilstand.

Haar twee kinderen die achterin de auto zaten, raakten gewond en moesten voor behandeling naar het UMC. De vrouw liep geen letsel op, de Lopiker klaagde over een pijnlijke rug.

De Noord IJsseldijk was door het ongeval ruim twee uur afgesloten voor het doorgaande verkeer.

De Regionale Verkeersdienst stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Controle op geslotenverklaring

HOUTEN Gistermiddag hield de politie een controle op de geslotenverklaring op de Oud Wulfseweg. Er werden 14 bestuurders bekeurd.

Snelheidscontroles

BENSCHOP Gistermorgen werd op de prov.weg N210 op snelheid gecontroleerd. Er passeerden 574 bestuurders de radarpost. 22 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur.

De hoogst gemeten snelheid betrof een motorrijder met 114 kilometer per uur. Alle hardrijders werden bekeurd.

NIEUWEGEIN Gistermorgen tussen 11.00 en 13.00 uur werden bij een snelheidscontrole op de Batauweg 53 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 kilometer per uur. Er passeerden 604 bestuurders de radarpost.

Ook werd gistermorgen op de Sluyterslaan gecontroleerd. Daar werden 39 bestuurders bekeurd en passeerden 627 bestuurders de radar. Hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 71 kilometer per uur.

Vervolgens werd op de Graaf Florisweg gistermorgen 58 bestuurders bekeurd. Er passeerden 469 bestuurders de radar. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 80 kilometer per uur. In alle gevallen was 50 kilometer de maximumsnelheid.

Betrapt op rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Vannacht is een 29-jarige automobilist uit Utrecht betrapt op de Houtenseweg voor het rijden onder invloed van alcohol. Aanleiding voor de controle was het slingerend rijgedrag. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 0,8 promille, hetgeen een boete betekent van 410 gulden en een rijverbod van twee uur.