Gemeente Almere

Reconstructie kruispunt Hogering/ Audioweg

Onlangs is gestart met de reconstructie van het kruispunt Hogering/Audioweg. De reconstructie is nodig in verband met de aanleg van het eerste deel van de ontsluitingsweg richting Almere-Poort. De werkzaamheden die hiermee gepaard gaan, duren tot 1 juni dit jaar.

Werkzaamheden

De reconstructie houdt de volgende werkzaamheden op de volgende locaties in:

Hogering

* de aanleg van nieuwe voorsorteervakken richting Almere-Poort
Audioweg

* de aanleg van twee halteplaatsen voor bussen
* de aanleg van een tweede voorsorteervak richting Amsterdam
kruising Hogering/Audioweg

* het opnieuw asfalteren van de huidige voorsorteervakken
* aanpassing van zowel de verkeerslichteninstallatie als de openbare verlichting

Maatregelen

Tijdens deze werkzaamheden worden beide genoemde wegen niet afgesloten; wel worden rijbanen tijdelijk versmald en verlegd. Om een goede doorstroming van het verkeer te bevorderen, worden de rijbanen van de Hogering in de richting met de grootste verkeersintensiteit tijdens de spitsuren niet versmald.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kan tijdens werkdagen van 09.00

-17.00 uur contact worden opgenomen met regiokantoor Almere Stad-West, Louis Armstrongweg 1001, tel. 539 73 33.

RIOOLREINIGING

Vanaf maandag 9 april worden de vuilwaterriolen op een aantal locaties in Almere-Haven schoongemaakt. Het gaat om bedrijventerrein De Steiger, sportpark De Marken en de wijken De Marken, De Gouwen en Groenhof-west.

Gestart wordt op maandag 9 april op De Steiger en in sportpark De Marken. Daarna volgen vanaf 17 april De Marken en tenslotte vanaf 1 mei De Gouwen en Groenhof-west. De werkzaamheden duren respectievelijk tot half april, begin mei en eind mei.

Overlast

Schoonmaakwerkzaamheden aan het vuilwaterriool kunnen voor enige overlast in de vorm van ontsnappend water en ontsnappende lucht zorgen. Dit komt omdat de riolering onder hoge druk wordt schoongespoten. Om overlast te voorkomen, is het aan te raden om toiletten en andere afvoeren tijdelijk af te sluiten met bijvoorbeeld een dweil als de reinigingswagens van de firma BFI in de buurt zijn. Ook is het raadzaam om daarna alle zwanenhalzen weer vol te laten lopen met water. De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de dienst Gemeentewerken.

Voor meer informatie over deze werkzaamheden kan op werkdagen tussen 09.00 en17.00 uur contact worden opgenomen met stadsdeelkantoor Almere Haven, Bivak 1, tel. 538 22 22.

OPSCHOONACTIE CARAVANS EN ANDERE VOER- EN VAARTUIGEN

Vandaag, maandag 2 april, start de gemeente met een grote opschoonactie van voertuigen voor recreatie- en reclamedoeleinden die fout of langer dan drie dagen achter elkaar op de openbare weg geparkeerd staan. Het gaat daarbij om caravans, kampeerwagens, aanhangwagens, keetwagens, reclamewagens en autwrakken. Doel van de actie, die twee weken in beslag neemt en waarbij ook naar bootwrakken wordt gekeken, is verbetering van de verkeers/vaarveiligheid.

Er wordt niet meteen overgegaan tot wegslepen. Allereerst wordt geprobeerd de eigenaar van het voertuig te achterhalen en aan te spreken. Lukt dat aanspreken niet meteen, dan wordt de eigenaar schriftelijk benaderd. In beide gevallen geldt vervolgens een termijn van een week waarbinnen het voertuig alsnog van de openbare weg kan worden gehaald. Wordt die kans niet benut, dan draait de eigenaar op voor zowel de wegsleep- als stallingskosten.

Het achterhalen van eigenaren is mogelijk via de kentekenplaten. Als die ontbreken, wordt een waarschuwingsbrief op het voertuig geplakt. Bootwrakken kunnen op basis van de wrakkenwet en direct na aankondiging op de pagina met openbare bekendmakingen van de gemeente in de zaterdageditie van t Groene Weekblad worden verwijderd.

Meer informatie over deze actie kan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur worden verkregen bij regiokantoor Almere Stad
-West, Louis Armstrongweg 1001, tel. 539 73 33.
Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere