Gemeente Almere

Vakantie voor gezinnen met een minimum inkomen

Ook dit jaar wordt weer een aantal gezinnen met een minimum inkomen in de gelegenheid gesteld om één week lang vakantie te kunnen houden bij de Paasheuvelgroep Vakantiecentra. Weekje weg is een vakantieproject voor gezinnen met jonge kinderen die langdurig van een minimum inkomen afhankelijk zijn en al lang niet op vakantie zijn geweest. Het project wordt door de gemeente en het Fonds de Voorpost gefinancierd. De deelnemers betalen zelf ook een bijdrage. De selectie van de (één ouder) gezinnen wordt gedaan door het Algemeen Maatschappelijk Werk van de Zorggroep Almere.

Deelnemers kunnen kiezen voor een individuele of een groepsvakantie. Bij de groepsvakantie is een activiteitenprogramma en worden het vervoer en de maaltijden verzorgd. De individuele vakanties zijn in de volgende weken: 13 juli tot en met 20 juli 2001, 20 juli tot en met 27 juli 2001 en de groepsvakanties zijn van 14 juli tot en met 21 juli 200, 4 augustus tot en met 11 augustus 2001 en 11 augustus tot en met 18 augustus 2001.

Wie komt hiervoor in aanmerking?

De deelnemers moeten voldoen aan de volgende voorwaarden:
* een minimum inkomen ontvangen


* een (één ouder) gezin vormen met kinderen in de basisschoolleeftijd (0 t/m 12 jaar);

* de afgelopen 2 jaar in gezinsverband niet met vakantie zijn geweest;

* bereid zijn een eigen bijdrage te betalen. De hoogte van de eigen bijdrage varieert per accommodatie.

Aanmelding

Geïnteresseerden in Weekje weg kunnen zich vóór 1 mei a.s. aanmelden bij het Algemeen Maatschappelijk Werk van de Zorggroep Almere in het wijkgezondheidscentrum. De algemeen maatschappelijk werker kan meer informatie geven over de vakanties.

Stad Almere
Leven en wonen
Ondernemen in Almere
Bestuur in Almere