Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.45 uur
Gewapende overval postkantoor

MIJDRECHT Op donderdagmorgen 5 april tegen 10.00 uur vond een gewapende overval plaats op het postkantoor aan de Passage te Mijdrecht. Twee mannen kwamen het postkantoor binnen en bedreigden een aanwezige klant met een wapen. De medewerkers van het postkantoor werden hierdoor gedwongen geld af te geven. Met het buitgemaakte geld verlieten de twee mannen het postkantoor en stapten op de Croonstadtlaan in een personenauto, die daar met draaiende motor en een man aan het stuur, stond te wachten. Zij zijn weggereden in de richting Bozenhoven.

Inmiddels heeft de politie al enkele getuigen gesproken. De kans bestaat echter dat meer getuigen de mannen bij het postkantoor of de personenauto hebben gezien ter hoogte van het postkantoor op de Croonstadtlaan in Mijdrecht. De drie mannen hebben een donker uiterlijk en de vluchtauto betreft een blauwe BMW uit de 3 serie.

In de loop van de avond kreeg de politie een melding dat er een vreemde auto in de Adelricusstraat in Mijdrecht zou staan. Na onderzoek bleek het te gaan om de auto die gebruikt was bij de gewapende overval op het postkantoor. De auto was op 24 maart jongstleden gestolen in Amsterdam. De auto is voor nader onderzoek veiliggesteld.

Getuigen en / of andere personen die informatie hebben welke in verband kan worden gebracht met deze overval, worden vriendelijk gevraagd te bellen met de politie, bureau Maarssen, telefoon 0900 8844.

Rijden op bromfiets zonder helm

WOERDEN Surveillerende politiemensen zagen gistermiddag een bromfietser met passagier zonder helm over de Boerendijk rijden. Bij het zien van de politie gingen zij er als een haas vandoor. Er volgde een achtervolging waarbij de bromfietser stoptekens negeerde, maar met assistentie van een motorrijder kon de bromfietser op de Essenlaan worden aangehouden. De passagier had ondertussen kans gezien te ontkomen.

Na onderzoek bleek dat de bromfiets niet was voorzien van een origineel framenummer en rees het vermoeden dat de bromfiets gestolen zou kunnen zijn. De bromfiets werd daarop inbeslaggenomen. De bromfietser, een 17-jarige Woerdenaar, ontkende de bromfiets gestolen te hebben. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Sieraden gestolen

BREUKELEN Gistermiddag kort na het middaguur, heeft een onbekende man kans gezien om ruim twintig ringen te stelen uit een winkel aan de Herenstraat.

Winkelpersoneel toonde op verzoek van de man diverse ringen, echter plotseling pakte de man de twee tableaus waarop de ringen lagen en rende ermee de deur uit. Het winkelpersoneel ging achter de man aan en zagen hem instappen in een wachtende Fiat Uno met een man aan het stuur waarop men is weggereden in de richting van Loenen.

Korte tijd later werd wel de vluchtauto aangetroffen, maar niemand meer in of bij de auto. De auto bleek op 3 april jongstleden elders in de provincie Utrecht gestolen te zijn en werd voor nader onderzoek veiliggesteld.

Het signalement van de man in de winkel luidt: blanke man, normaal postuur, ongeveer 1.90 m., tussen de 35 en 40 jaar, zwart golvend achterover gekamd haar, smal gezicht, gekleed in een donkere broek, leren zwart jack, donkere trui. Het signalement van de man aan het stuur van de Fiat luidt: blanke man, klein van postuur, donkerblond haar.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vernielingen aan geparkeerde autos

BREUKELEN Regelmatig werden spiegels van geparkeerde autos op de Marijkestraat vernield. Het vermoeden bestond dat langsfietsende jeugd de spiegels van de autos trapt. Om mogelijke vernielers op heterdaad te kunnen betrappen, werd afgelopen dagen onopvallend door de politie gepost, maar dit leverde geen verdachte( n) op.

De politie blijft de omgeving van de Marijkestraat ook de komende tijd in de gaten houden.