Gemeente Leiden

Inbraakrisico fors lager met Politiekeurmerk Veilig Wonen

De wijkinbreker komt langs

BOUWEN EN WONEN - Bewoners van De Mors en de Stevenshof krijgen als eerste wijken in de stad te maken met het inbraakpreventieproject 'Wessie, uw wijkinbreker'. Deze samenwerking van gemeente, politie, vier Leidse woningcorporaties en de Leidse Welzijns Organisatie moet de inwoners ervan doordringen dat zij hun huis beter kunnen beveiligen.

Landelijk onderzoek heeft uitgewezen dat woningen die zijn beveiligd volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen het inbraakrisico met 85 procent terugbrengt, vergeleken bij andere, niet beveiligde, woningen. Daarom hebben de samenwerkende organisaties het inbraakpreventieproject 'Wessie, uw wijkinbreker' opgezet, dat deze maand in Leiden-West van start gaat. Later komen de andere wijken van de stad aan de beurt. Medewerkers van politie, gemeente en woningcorporaties gaan bij de bewoners langs om te praten over een veilige woning. Zij laten na hun bezoek een folder achter waarin 'Wessie' door middel van een stripverhaal laat zien hoe makkelijk het kan zijn om in te breken. De stripfiguur is ontwikkeld om het Politiekeurmerk Veilig Wonen op een aansprekende wijze bij inwoners bekend te maken.

Aanbiedingen
Huurders kunnen gebruik maken van een aanbieding van de woningcorporaties op het beveiligingspakket voor hun woning. Eigenaren van woningen die het bedrag voor het vereiste hang- en sluitwerk niet in één keer kunnen of willen betalen, krijgen de mogelijkheid om hun woning in een aantal stappen te beveiligen. Als aan alle eisen is voldaan, krijgt een woning het keurmerk Veilig Wonen. Naast bovengenoemde activiteiten zullen de samenwerkende instanties tijdens bestaande bijeenkomsten als braderieën of schoolbezoeken het inbraakpreventieproject promoten.
Bewoners van De Mors en de Stevenshof kunnen meer informatie verkrijgen bij André van Dijk en Rien Lems van het politiebureau Leiden-West (071-5258007).

'Wessie, uw wijkinbreker' komt binnenkort langs bij alle bewoners van De Mors en de Stevenshof. Illustratie: Ted van der Meer, wijkagent Leiden