Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-04-04: De euro op internet gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag opent een speciale website voor de inwoners met informatie over de euro. De wethouder van Financië n en Cultuur mevrouw drs. L.E.J. Engering-Aarts brengt de site 6 april a.s. officieel on line. De Eurosite is te vinden via www.denhaag.nl of direct via www.denhaag.nl/euro. U bent van harte welkom de opening bij te wonen op 6 april om 14.00 uur in vergaderzaal A.04.18 van het stadhuis aan het Spui.

De gemeente Den Haag is van mening dat, ondanks de uitgebreide campagne van het rijk, ook de gemeente een extra inspanning kan verrichten om de inwoners te informeren. De Haagse Eurosite bevat daarom meer informatie dan alleen een doorverwijzing naar het Nationaal Forum voor de introductie van de Euro (NFE). Op de Haagse site zijn gemeentelijke informatie, praktische tips en wetenswaardigheden te vinden. Bijvoorbeeld over pinnen eind 2001, een handige eurocalculator, wetenswaardigheden over de munten/biljetten en een Engelse samenvatting, gelet op het internationale karakter van de stad.

Daarnaast bevat de Haagse Eurosite informatie over de regels die de gemeente hanteert bij het omrekenen naar eurobedragen, informatie over het aanpassen van parkeermeters en gemeentelijke stukken over de euro. Verschillende gemeentelijke tarieven op denhaag.nl zijn al voorzien van de prijs in euros. Overigens zijn nog niet alle bedragen omgezet; de uiterste datum daarvoor is 1 juli. Er is niet gewacht tot die datum met het in de lucht brengen van de Eurosite, omdat er nu al praktische informatie voor de inwoners gegeven kan worden. Mocht een bezoeker van de site een bedrag in guldens willen omrekenen, dan biedt de eurocalculator op de Eurosite uitkomst.

De gemeentelijke Eurosite wordt de komende maanden verder uitgebreid.

4 april 2001

last update: 6 april 2001 ;pag.: 6670; auteur: 77 6 april 2001 - pag. 6670 - 77