Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 6-04-2001
Mediaberichten 6 april (13.00 uur)

WANSSUM Snelle dronken automobilist

WANSSUM De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 29-jarige automobilist uit Wanssum aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Politieagenten zagen de man met grote snelheid over de Rijksweg in Arcen rijden en zette de achtervolging in. De bestuurder probeerde in de bebouwde kom van Wanssum ervan door te gaan en reed vervolgens met een geschatte snelheid van ruim boven de 100 km per uur verder. Hierbij negeerde hij optische- en geluidssignalen die door de patrouille gegeven werden. Uiteindelijk werd de 29-jarige bij zijn woning in de kraag te gegrepen en onderworpen aan een blaastest. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij vervolgens een rijverbod voor vijf uur opgelegd. Naar aanleiding van de snelheidsoverschrijfing buiten en binnen de bebouwde kom is het rijbewijs van de verdachte ingevorderd.

VENLO Aanhouding winkeldief

VENLO De politie heeft donderdagavond rond 20.00 uur een 31-jarige inwoner van Venlo aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Nijmeegseweg. De man probeerde een flesje parfum van ongeveer 22 gulden te stelen maar werd betrapt door een winkelmedewerker. Hij werd overgedragen aan de politie en overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Hier is de zaak met toepassing van snelrecht afgehandeld.

REGIO Twee dronken automobilisten

HEGELSOM De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 28-jarige automobilist uit Hegelsom aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 04.40 uur over de Reysenbeckstraat toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een boete van 410 gulden en een rijverbod voor 2 uur opgelegd.

REUVER De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 26-jarige automobilist uit Venlo aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed rond 01.35 uur over de Pastoor Vranckenlaan toen hij werd gecontroleerd. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat hij teveel gedronken had. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een rijverbod voor 1 uur opgelegd.