Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.30 uur
Kleding gestolen

IJSSELSTEIN Afgelopen nacht rond half vier werd er ingebroken in een kledingzaak aan de Utrechtsestraat. Gewaarschuwde politiemensen troffen inderdaad een opengebroken voordeur aan maar verder geen verdachte personen.

Volgens de ter plaatse gekomen eigenaar was vrijwel de complete herencollectie gestolen en zou het schadebedrag tussen de 200.000 en 300.00 gulden bedragen. Volgens verklaring van een getuige zou de kleding uit de winkel in een witte bestelbus zijn geladen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Chauffeur onder invloed

IJSSELSTEIN De politie heeft gistermiddag een 42-jarige chauffeur uit de Franse plaats Seraing van de weg gehaald. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1,4 promille.

De politie had een tip gekregen dat de chauffeur met een slok op toch met zijn combinatie vanuit IJsselstein was weggereden de rijksweg A-2 op. De politie zag de combinatie rijden over de A-27 richting Breda en zette deze aan de kant bij Meerkerk.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed

NIEUWEGEIN De politie heeft vannacht een 25-jarige automobilist uit IJsselstein in zijn woning aangehouden. De man was kort daarvoor met zijn auto van de rijksweg A-2 ter hoogte van de afslag Nieuwegein van de weg geraakt.

Gewaarschuwde politiemensen troffen de bewuste auto aan en stelden een onderzoek in. Na het achterhalen van de gegevens werd duidelijk dat het om de 25-jarige IJsselsteiner ging. Toen de politie bij de IJsselsteiner aan de deur kwam, verklaarde hij alcohol genuttigd te hebben. Er volgde een ademanalyse op het bureau waarvan de uitslag 1,4 promille bedroeg.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

BENSCHOP Tijdens een controle op de prov.weg N210 gistermorgen werden diverse bestuurders bekeurd, ondermeer voor het overschrijden van een doorgetrokken streep, rijden op een bromfiets zonder helm, rijden met een bromfiets zonder gele plaat en stickers.