"Binnen vijf jaar bestaan in Nederland nog maar één of twee echte business schools"

Tilburgse Tias Business School krijgt
zelfstandige status

Tias Business School, verbonden aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg wordt een zelfstandige onderneming. Tias is daarmee de eerste en enige 'university based' business school in de Benelux die op eigen benen staat. Op 2 april hebben ir. Philippe Naert, dean van Tias, en mr. Yvonne van Rooy, voorzitter van het college van bestuur van de KUB, de verzelfstandiging ceremonieel bekrachtigd.

Met de verzelfstandiging beschikt Tias Business School over zowel optimale ondernemingsvrijheid als over een hecht universitair fundament. De KUB is hiermee de eerste universiteit in Nederland die één van haar maatschappelijke taken privatiseert. Met de unieke samenwerkingsvorm is Tias gereed voor de hevige concurrentieslag op de markt voor executive education. In het licht van de sterke internationalisering van de economie, het toenemend belang van e-commerce en Internet, en de opkomst van branche-vreemde aanbieders zijn snelle kenniscreatie en time to market beslissende concurrentiefactoren voor een business school. Tias-dean Philippe Naert (voorheen onder andere dean van Nyenrode en Insead) stelt: "Binnen nu en vijf jaar zal er ook in Nederland een ingrijpende shake-out van aanbieders plaatsvinden, waarbij er hoogstens één of twee business schools overblijven. Alleen met de slagkracht van een commerciële onderneming kunnen we in de snel veranderende markt voorop lopen."

Tias Business School is één van de snelst groeiende business schools in Europa. In de voorbije vijf jaar heeft Tias, met een omzetgroei van 260%, zich ontwikkeld tot een business school van formaat. Tias verwacht die omzet binnen drie jaar te verdubbelen. Tias is marktleider in professionele masteropleidingen en ontwikkelt specifieke programma's voor nationale en internationale bedrijven als ING Groep, C&A Europe, Bekaert, Cap Gemini Ernst & Young, Campina Melkunie, Fortis, Randstad, Generali verzekeringsgroep, TPG en Deloitte & Touche. Samen met de Amerikaanse Purdue University (Chicago) ontwikkelde Tias een internationale
executive MBA-opleiding.

Noot voor de pers

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Tias-voorlichter drs. Elsenoor Meijer (013 466 8621) of KUB-voorlichter drs. Pieter Siebers (013 4662004).