Politie Amsterdam-Amstelland

Taxichauffeurs opgepakt
6-4-2001 Gisteravond arresteerde de politie op het Rembrandtplein drie TCA taxichauffeurs, die kort daarvoor een taxichauffeur van Taxidirect hadden klemgereden. De voertuigen van de betrokken chauffeurs zijn in beslag genomen. De politie is nog op zoek naar een vierde TCA chauffeur. Ook hij was betrokken bij het klemrijden. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.



Overval
6-4-2001 Een gewapende en gemaskerde man heeft vannacht een hotel aan de Nieuwezijds Voorburgwal overvallen. De overvaller bedreigde de nachtportier met een vuurwapen en eiste geld. Nadat de verdachte geld uit een kassalade had weggenomen ging hij er lopend vandoor. Niemand raakte gewond.


Autodieven
6-4-2001 Op het Haarlemmerplein arresteerde de politie vannacht vier mannen die in een gestolen auto reden. Aan de aanhouding ging een achtervolging vooraf. Politieagenten zagen het viertal rijden over de Nassaukade. Via de boordcomputer kwamen ze er achter dat het een uit Rotterdam gestolen voertuig betrof. De agenten liepen op de auto af op het moment dat het viertal stond de tanken op de Marnixstraat. Toen de bestuurder de agenten zag aankomen gaf hij vol gas en reed weg. Hierbij ramde hij een taxi die ook bij het tankstation stond te tanken. De agenten zetten direct de achtervolging in. Gekomen bij het Haarlemmerplein verloor de bestuurder van de gestolen auto de macht over het stuur. Het voertuig sloeg over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand tegen een verkeerslicht. Drie inzittenden wisten zelf het voertuig te verlaten. De bestuurder bleef zitten. Hij bleek gewond te zijn. De man is overgebracht naar een ziekenhuis en onder bewaking gesteld. De drie andere verdachten zijn ingesloten aan een politiebureau.