Politiebericht Friesland: Friesland 6-04-2001
Politieberichten van 6/4 (07.00 - 13.00 uur)

Leeuwarden: aanrijding licht gewonde
Donderdag omstreeks 18.00 uur viel op het Blokhuisplein in een bocht van de weg een klein meisje (uit Leeuwarden) met haar fiets. Op dat moment kwam er juist een bus van Arriva voorbij. Deze bus werd bestuurd door een 46-jarige inwoner van Menaldum. De bus reed met de achterwielen over de rechterarm van het meisje heen. Wonder boven wonder liep het kind alleen een blauwe arm op. De gewaarschuwde ambulance kon leeg terugkeren naar het MCL-Zuid. De leeftijd van het meisje is niet bekend.

Gorredijk: inbraak auto
Van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Brouwerij. De deur aan de bestuurderszijde werd geforceerd. Uit de auto werden een carkit met telefoon, een radardetector en een boordcomputer weggenomen. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Gorredijk heeft aangifte gedaan.

Jonkerslan: auto in sloot
Vanmorgen omstreeks 07.00 uur kwam er een melding binnen dat in een sloot naast de Bonteboksleane een personenauto lag. De auto lag op z`n kop in de sloot. De wagen is uit de sloot gehaald door een bergingsbedrijf. Tijdens de takelwerkzaamheden meldde de bestuurder van de auto zich. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Katlijk, verklaarde dat hij reeds gisteravond omstreeks 23.30 uur door nog onverklaarbare oorzaak in de sloot was gereden. Hij had toen vergeten de politie in te lichten.

Oosterwolde: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Rozendael. De ruit aan de passagierszijde werd vernield. Uit de auto werden 30 cd`s en een rijbewijs weggenomen. De eigenaar, een 45-jarige inwoner van Oosterwolde, heeft aangifte gedaan.

Hurdegaryp: aanrijding met gewonde
Vrijdag omstreeks 09.30 uur vond op de Zomerweg een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto, een 20-jarige inwoonster van Hurdegaryp, botste door nog onverklaarbare oorzaak tegen een aan de rechterzijde van de weg, gezien haar rijrichting, geparkeerde bestelauto. De auto van de vrouw kwam op de kop op de rijbaan tot stilstand. De brandweer kwam ter plaatse doch behoefde niet handelend op te treden. De vrouw werd gewond overgebracht naar het MCL-Zuid.

Hurdegaryp: doorrijden na aanrijding
Vrijdag tussen 10.15 en 10.30 uur parkeerde een 43-jarige inwoner van Hurdegaryp zijn auto bij het nieuwe winkelcentrum. Toen de bestuurder bij zijn auto terugkwam, zag hij dat zijn auto aan de linker achterzijde beschadigd was. Dit moest, gezien de schade, gebeurd zijn door een busje c.q een vrachtwagen. Bij de bestuurder heeft zich niemand gemeld. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden.

Marssum: snelheid
Vanmorgen werd op snelheid gecontroleerd op de N 383 onder Marssum. Aldaar gold in verband met wegwerkzaamheden een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Een 38-jarige inwoner van Leeuwarden passeerde daar met 105 kilometer per uur de radarpost. De bestuurder werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Voorlichting & PR: 058 - 880 8272