Tridion nu ook actief in Frankrijk

Amsterdam/Parijs, 6 april 2001 - Tridion, toonaangevende leverancier van XML-gebaseerde software voor webcontentbeheer, heeft een vestiging geopend in Parijs. Door uitbreiding in Europa en het betreden van Franse markt, speelt Tridion in op de groeiende vraag onder bedrijven naar efficiënt en kosteneffectief beheer van online informatie. Tridions belangrijkste product DialogServer, een XML-platform voor webcontentbeheer, is met onmiddellijke ingang in Frankrijk beschikbaar.

Tridion DialogServer is een kant-en-klare oplossing voor webcontentbeheer ter ondersteuning van de wereldwijd online aanwezigheid van multinationales. DialogServer is volledig gebaseerd op XML (Extensible Markup Language) en maakt publicatie, beheer en bewerking van content mogelijk voor diverse kanalen, zoals het web, WAP-telefoons, interactieve televisie en handheld apparatuur. Dankzij DialogServer kunnen multinationals hun online content, branding en productaanbod centraal beheren. Tegelijkertijd kunnen gelokaliseerde websites worden ingezet die gerichte, gepersonaliseerde informatie bieden in de taal van de gebruiker, afgestemd op lokale culturele waarden en voorkeuren.

"Nu de hoeveelheid online content zo enorm groeit is de voornaamste uitdaging voor elke onderneming om de online communicatie zo te beheren dat deze over de hele wereld consistent is maar toch afgestemd op lokale markten", zegt Laurent David, General Manager van de Franse Tridion-vestiging. "In Parijs zijn we een aantrekkelijke lokale partner voor de vele Franse bedrijven die werken aan hun internationale aanwezigheid op het web."

Tridion is actief in heel Europa en speelt een belangrijke rol op een markt die als uitgangspunt heeft: 'Handel internationaal, maar denk lokaal'. Naar verwachting zal de markt voor webcontentbeheer in 2004 goed zijn voor 13 miljard dollar. Bedrijven zullen zich steeds meer richten op geavanceerde platforms als oplossing om hun online content te beheren en optimale resultaten te behalen uit hun e-business activiteiten.

Tridion DialogServer biedt bedrijven een voorsprong op de concurrentie omdat zij hiermee beschikken over een flexibel systeem voor ondersteuning van Content Lifecycle Management, Global Brand Management, Localisation, Personalisation en Multi-channel Publishing. DialogServer is eenvoudig te gebruiken en te installeren: meestal zijn online strategieën binnen acht tot twaalf weken volledig geïmplementeerd.

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende leverancier van web content management software, met als belangrijkste product Tridion DialogServer. Daarmee kunnen bedrijven efficiënt on-line informatie uitwisselen met hun klanten, partners, leveranciers en medewerkers. Met Tridion DialogServer kunnen organisaties on-line kanalen aanwenden om wereldwijde naamsbekendheid te ontwikkelen, content te lokaliseren, langdurige relaties met hun klanten aan te gaan en de concurrentiepositie te versterken. Tot de organisaties die Tridion DialogServer als basis voor hun internetactiviteiten gebruiken, behoren Scania, GE Access, Consultivity, iVenus.com, KLM, Ericsson, Intergamma, Sportweek, Wolters Kluwer en het Nederlandse Ministerie van Defensie. Tridion heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en is ook gevestigd in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, en Stockholm.