Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persberichten van vrijdag
15:51 vrijdag 6 april 2001

Martin Panman
0651611628

Oplichting met creditcards
HOOGEVEEN. De vorige maand heeft de politie twee verdachten aangehouden in verband met oplichting met creditcards. Een 26 jarige verdachte uit Maastricht en een 33 jarige verdachte uit Arnhem. Beiden tankten vooral bij benzinestations met gestolen creditcards. Ruim 800 keer tankten de beide mannen, zonder dat er voor betaald werd. De schade die hiermee toegebracht werd aan Interpay is ruim 165.000 gulden.

De beide mannen konden worden aangehouden nadat een eigenaar van een tankstation uit Hoogeveen argwaan kreeg. De beiden mannen wilden betalen met een creditcard en toen de pomphouder een autorisatie ging vragen pakten ze hun card en gingen er vandoor. De 24 jarige pomphouder gaf het signalement van de mannen en van de auto door aan de politie. Deze zagen op A28 de auto met beide mannen er in rijden. De verdachten zijn toen aangehouden en hun auto is inbeslaggenomen. In de auto trof de politie een grote hoeveelheid creditcards, en telefoonkaarten aan. De verdachten zijn gisteren voorzien van een dagvaarding en in vrijheid gesteld.

Aanhanger op stap
HOOGEVEEN. Ter Hoogte van een supermarkt aan de Marconistraat verloor een vrachtwagen zijn aanhangwagen. Ondanks het feit dat de luchtslangen werden losgerukt en de wielen daarom blokkeerden, reed de aanhangwagen aan de rechterkant van de weg een boom omver. Vervolgens ramde de aanhangwagen een personenauto, drukte vervolgens de auto tegen een boom, waardoor ook de boom geveld werd. De 52 jarige bestuurder uit Pesse kwam met de schrik vrij. Verder raakte gelukkig niemand gewond. De politie stelt een verder onderzoek in.

Inbraak café
ASSEN. Vannacht is er ingebroken in een café aan de Rolderstraat. De inbrekers kwamen aan de achterkant het pand binnen door een deur open te breken. De beveiliging werd onklaar gemaakt en uit het café verdween een bedrag aan geld. Tevens werd een partij hasj, wiet en joints gestolen. De 32 jarige eigenaar deed aangifte.

Auto vernielt
MEPPEL. Op de carpoolplaats aan de Rijksomweg is vannacht een auto vernield. Alle ruiten waren ingeslagen en op de motorkap waren meerdere deuken zichtbaar. Uit de auto zijn enkele kleine zaken ontvreemd, zoals een parkeerschijf, een ruitenkrabber, vloermatten en een wegenkaart. De radio werd er niet uitgehaald. De schade loopt in de duizenden guldens. De 45 jarige eigenaresse, woonachtig in Meppel deed aangifte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe