Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 6-04-2001 2ePersberichtvrijdag6april2001

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 22.30 en vrijdagmorgen 6.30 uur is vanaf de Bordeauxlaan een grijze personenauto, Mercedes Benz 230 CE, kenteken XB-49-PX, gestolen.

Eindhoven: Lokaalvredebreuk
Vrijdagmorgen om 10.40 uur is in een winkel in de Heuvel Galerie een 42-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. Hij was daar in de winkel ondanks dat hij een winkelverbod had. Een personeelslid herkende man en waarschuwde de beveiligingsdienst. De aangehouden man is overgedragen aan de politie. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmiddag omstreeks 14.15 uur raakte bij een aanrijding op de Sliffertsestraat een 30-jarige automobiliste uit Eindhoven gewond. Zij reed daar richting vliegveld. Uit tegenoverge-stelde richting kwam een 19-jarige bestuurder uit Veldhoven die juist een voor hem rijdende auto ging inhalen. Hij botste daarbij frontaal tegen de door de Eindhovense bestuurde auto. De Eindhovense is met verwonding aan haar been overgebracht naar het Catharina-zieken-huis.

Helmond: Snelheidscontrole
Vrijdagmorgen zijn tussen 8.00 en 10.15 uur op de Houtse Parallelweg 424 voertuigen ge-controleerd. 59 daarvan reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u.

Op de Geldropseweg is vrijdag tussen 10.45 en 12.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1019 gecontroleerde voertuigen reden er 140 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u.

Vrijdagmiddag tussen 13.15 en 14.15 uur is op de Hortsedijk een snelheidscontrole gehou-den. 359 voertuigen zijn gecontroleerd. 39 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 74 km/u.

Helmond: Tasjesroof
Vrijdagmiddag rond 12.30 uur is een 48-jarige vrouw uit Helmond slachtoffer geworden van beroving van haar schoudertas. Zij liep over de Torenstraat richting Speelhuisplein. Plotse-ling hoorde ze een bromfietser aankomen rijden. Ze keek om en zag dat daar twee personen op zaten. Direct daarop zag en voelde ze dat de passagier van de bromfiets de schoudertas van haar schouder rukte en deze wegnam. Vervolgens reden zij snel weg. Het slachtoffer kwam ten val en klaagde over pijn aan haar hand en elleboog. In haar tas zat een porte-monnee met ruim zevenhonderd gulden, persoonsbescheiden en diverse pasjes.

Oirschot: Inbraak
Tussen donderdagmiddag 17.30 en vrijdagmorgen 8.15 uur is ingebroken in een pand op de Deken Frankenstraat. Een ruit is geforceerd. Uit het pand verdwenen 2 computers met de beeldschermen.