Gemeente Delfzijl

Keywords: weiwerd, paden, watergangen

UITNODIGING AAN DE PERS

03-04-2001

Start herstel paden en watergangen wierde Weiwerd

Afgelopen maandag is gestart met het herstellen van de paden en watergangen op de wierde Weiwerd. Om de Stichting behoud Weiwerd te steunen heeft de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek hiervoor tienduizend gulden ter beschikking gesteld. Het resterende deel van dertigduizend gulden dat nodig is voor het herstel van de kerspelpaden wordt door de gemeente Delfzijl betaald. Kerspelpaden, ook wel kerkpaden, waren vroeger de paden die naar de kerk liepen.

Voor het bijwonen van het leggen van de eerste klinker op vrijdag 6 april zijn wethouder P. Valentien, aannemer J. Roelofs en K. Paapst van de Stichting behoud Weiwerd uitgenodigd. De herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd door leerling-stratenmakers van de firma Roelofs uit Den Ham.

Bij deze bent u van harte uitgenodigd om bij het leggen van de eerste klinker aanwezig te zijn. Op vrijdag 6 april, om 10.00 uur vertrekken we vanuit het buurthuis Weiwerd aan de T.J. Jansenweg in Weiwerd naar de locatie waar de klinker wordt gelegd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer F. Sebens, telefoonnummer: 0596 - 639 937.