Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 5-04-2001 2e Persbericht 5 april 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte met vals paspoort en rijbewijs aangehouden Donderdagochtend is in een pand aan de Karel de Grotelaan een Engelse man (leeftijd en woonplaats onbekend) aangehouden. De verdachte legitimeerde zich met een vals paspoort. Uit onderzoek bleek dat hij ook in het bezit was van een vals rijbewijs. Beide documenten zijn in beslag genomen en de verdachte is overgedragen aan de Vreemdelingendienst voor verder onderzoek.

Eindhoven: Verdachte van winkeldiefstal aangehouden Op de Dommelstraat is donderdagochtend rond 11.55 uur een 21-jarige man uit Helmond aangehouden. De politie kreeg een melding van een winkeldiefstal in de Rechtestraat eerder die ochtend en stelde een onderzoek in de omgeving in. In de Dommelstraat trof de politie de verdachte aan met een paar gestolen sportschoenen en twee broeken. De twee broeken bleken uit een winkel aan de Vrijstraat te zijn gestolen. De verdachte deed afstand van de gestolen goederen en is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Gereedschap uit tuinhuisje gestolen
Uit een tuinhuisje behorende bij een woning aan de Dijksestraat zijn tussen woensdagmiddag 13.00 uur en donderdagochtend 10.00 uur een boormachine, een decoupeerzaag, een freesmachine, een schaafmachine, een acculader, een accu en een cirkelzaag gestolen. De dader is binnengekomen door de deur van het tuinhuisje open te breken.

Helmond: Vrouw verleent geen voorrang
Op de kruising Rochadeweg N279 kwam een 52-jarige automobiliste uit Weert donderdag rond 11.45 uur in aanrijding met een 50-jarige automobilist uit Bakel. De 52-jarige vrouw reed over de Rochadeweg en verleende op het kruispunt geen voorrang aan de 50-jarige bestuurder uit Bakel die van links aan kwam rijden over de N279. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De 52-jarige vrouw werd met hoofdpijnklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Asten: Snelheidscontrole
Op de Ommelseweg zijn donderdag tussen 11.00 en 13.00 uur 462 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 87 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 83 km/u.

Asten: Fietser laat auto niet voor gaan
Een 52-jarige fietser uit Asten reed donderdagochtend rond 9.50 uur vanaf een uitrit de Kerkstraat op. Hij liet hierbij de van links aankomende auto van een 37-jarige vrouw uit Deurne niet voor gaan. Beide voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De fietser liep hierbij een wond aan zijn hoofd op.

Bladel: Fiets uit schuur weggehaald
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Smelen is woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur een fiets weggehaald. De schuur en de fiets waren niet afgesloten.

Deurne: Snelheidscontrole
Op de Zeilbergsestraat zijn donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur 216 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 25 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 71 km/u.

Geldrop: Aanhangwagen gestolen
Vanaf een parkeerplaats aan de Pieter Nuytsstraat is tussen woensdagavond 20.00 uur en donderdagochtend 8.00 uur een eenassige aanhangwagen gestolen. De dader heeft de aanhangwagen los gemaakt van een ijzeren regenpijp, waaraan deze met een slot was bevestigd.

Knegsel: Inbraak in horecagelegenheid
In een horecagelegenheid aan het Groen is donderdag tussen 2.30 en 8.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de zijkant van het pand open te breken. In het pand werden twee gokkasten opengebroken en een spaarkas van de muur gehaald. De dader ging er van door met een nog onbekende hoeveelheid geld, sieraden en sigaretten.

Someren: Snelheidscontrole
Op de Laan ten Boomen zijn donderdagochtend tussen 8.00 en 10.00 uur 323 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 84 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 98 km/u.

Valkenswaard: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Eindhovenseweg zijn tussen woensdagavond 18.00 uur en donderdagochtend 7.30 uur een klauwhamer en autosleutels weggenomen. De dader kwam binnen door de buitendeur van het pand open te breken.

Veldhoven: Aanhouding na vernieling
Op de Tulderhei is vanmorgen om 08.46 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht tijdens een ruzie met zijn ex-vrouw een voorwerp door de ruit van de woonkamer van de vrouw te hebben gegooid. De man was onder invloed en is voor onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf de Dam is tussen woensdagavond 21.00 uur en donderdagochtend 7.00 uur een grijze Opel Kadett met het kenteken SZ-99-VP gestolen.

Veldhoven: Auto gestolen
Vanaf een perceel op bedrijventerrein de Run is tussen woensdagmiddag 15.00 uur en donderdagmiddag 13.45 uur een witte bestelauto van het merk Volkswagen met het kenteken VK-68-LN gestolen.