Fortis Bank

PERSBERICHT

Amsterdam, 6 april 2001

VERWACHTING GEWETTIGD VOOR OPENBAAR BOD OP BELEGGINGSMAATSCHAPPIJ CALVÉ-DELFT N.V.

In vervolg op het persbericht van 22 maart jl. maken Fortis Bank (Nederland) N.V. ("Fortis Bank"), UBS Warburg, een business groep van UBS AG ("UBS Warburg") en Beleggingsmaatschappij Calvé-Delft N.V. ("Calvé-Delft") bekend dat de verwachting is gewettigd dat de besprekingen tussen hen zullen leiden tot een openbaar bod door Fortis Bank of een volledige dochtervennootschap van Fortis Bank op alle uitstaande aandelen in Calvé-Delft.

De verwachting is dat voor elk gewoon aandeel Calvé-Delft van nominaal EUR 0,31 99% van de intrinsieke waarde uitgedrukt in (certificaten van) aandelen Unilever N.V. zal worden geboden. Deze prijs impliceert een discount van 1% ten opzichte van de intrinsieke waarde. Fortis Bank zal uit deze discount een afdracht doen aan de Belastingdienst ter afkoop van fiscale lasten die aan het openbaar bod verbonden zijn.

Op 22 maart 2001 (de dag van publicatie van het eerste persbericht van Fortis Bank en UBS Warburg inzake een voorgenomen bod op Calvé-Delft) bedroeg de discount van aandelen Calvé-Delft ten opzichte van de onderliggende aandelen Unilever circa 9,2% op basis van slotkoersen. Op basis van de slotkoersen van Unilever en Calvé-Delft op 5 april 2001 is de discount inmiddels teruggelopen naar circa 4,1%.

Fortis Bank en UBS Warburg houden momenteel respectievelijk circa 22,8% en 10,1% van het uitstaande aandelenkapitaal van Calvé-Delft.

Nadere mededelingen zullen volgen zodra daartoe aanleiding bestaat.


- EINDE BERICHT -

Perscontacten:
Calvé-Delft: telefoon 015 212 1454 Fortis Bank: Sander Pierrot, telefoon 020 527 1554 UBS Warburg: Stephen Gore, telefoon +44 207 568 2694