Nominaties Nationale ICT Awards bekend

Woerden, 5 april 2001

Deze week heeft de Jury van de Nationale ICT Awards 2001 de namen van genomineerden bekend gemaakt. Voor de titels ICT Start-up van het jaar en ICT Bedrijf van het jaar zijn elk drie bedrijven genomineerd. Voor de prijs van ICT Personality van het jaar heeft de jury één persoon gekozen, wiens naam pas tijdens de uitreiking bekend zal worden gemaakt.

De jury van de Nationale ICT Awards heeft zich dinsdag 3 april jl. gebogen over de ruim 80 voordrachten, die de afgelopen weken zijn binnengekomen. Uiteindelijk zijn er in twee van de drie categorieën de volgende bedrijven genomineerd: ICT Start-up van het jaar (in alfabetische volgorde):
- Acadoo

- i3-solutions

- Moonshake Technologies

ICT Bedrijf van het jaar (in alfabetische volgorde)
- InterEstate

- Intersil

- Tryllian

In de categorie ICT Personality van het jaar heeft de jury gekozen voor het nomineren van één persoon, die pas tijdens de uitreiking bekend wordt gemaakt.

De jury bestaat dit jaar uit:
Joop Wijn, lid van de Tweede Kamer en ICT-specialist van het CDA; Prof. dr. L.L.G. Soete, o.a. hoogleraar Internationale Economische Betrekkingen aan de Universiteit Maastricht; Drs. J.J. van Scheijen, directeur van de Directie Electronica, Diensten en Informatietechnologie (EDI) van het Ministerie van Economische Zaken; Prof. dr. ir. E. Huizer, directeur Business Development NOB en hoogleraar Internet Toepassingen aan de Universiteit Twente; Ir. P. A. J. Liefkens, voorzitter van de Vereniging ICT Nederland.

De Nationale ICT Awards is een initiatief van FENIT en Vereniging ICT Nederland, The InterNetworking Event en Computable. Microsoft ondersteunt het initiatief. De Awards zullen op 19 april as. worden uitgereikt door Minister Annemarie Jorritsma van Economische Zaken.


Noot aan de redactie (