Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Instructie m.b.t. inzet vervoersstickers MKZ met ingang van 9 april 2001

6 april 2001 - Met ingang van 7 april 2001 wordt begonnen met het uitgeven van vervoersstickers in het kader van de beheersing vervoersstromen MKZ. Om dit te realiseren is Nederland verdeeld in 6 compartimenten. Er is voor gekozen om als eerste groep de MESTVERVOERDERS te voorzien van vervoersstickers met het criterium dat de betreffende mestvervoerder werkzaam is in het compartiment Noord 2. Het compartiment Noord 2 wordt gevormd door de provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland.

LET OP: Het transportmiddel dat voorzien is van een vervoerssticker mag het compartiment Noord 2 NIET verlaten wanneer mest wordt getransporteerd.

Alle mestvervoerders met transportmiddelen met een geregistreerd kenteken, die binnen dit gebied werkzaam zijn, moeten hun transportmiddelen voorzien van gekleurde stickers ( aan elke zijde van het transportmiddel ). Dit geldt ook voor eventuele aanhangers en/of opleggers.

Transportmiddelen zonder geregistreerd kenteken of registratiebewijs komen niet in aanmerking voor de uitgifte van vervoersstickers. Met deze transportmiddelen mag zonder vervoerssticker vooralsnog worden gereden

De stickers zijn af te halen op zaterdag 7 april tussen 09.00 uur en 15.00 uur op de volgende locaties:

RDW Keuringsstation Almelo
Van de Broekeweg 14
7602 PH ALMELO

RDW Keuringsstation Arnhem
Malburgseveerweg 2
6833 HK ARNHEM

RDW Keuringsstation Nieuwegein
Hollandhaven 11
3433 PD NIEUWEGEIN

RDW Keuringsstation Zwolle
Ossenkamp 2
8024 AE ZWOLLE

Het is eventueel mogelijk om maandag 9 april, vanaf 09.00 uur de vervoerstickers af te halen. Het is NIET noodzakelijk om het transportmiddel mee te nemen om de vervoersstickers af te halen.

Voor het afhalen zijn nodig:

* Een rijbewijs

* Het kentekenbewijs of registratiebewijs (in geval van bijvoorbeeld een aanhanger). De gegevens van de aanmelder, het kentekenbewijs of registratiebewijs worden ter plaatse gecontroleerd en geregistreerd door de RDW medewerker(s). Per transportmiddel ontvangt de aanmelder een set van 4 genummerde vervoersstickers. Deze stickers dienen rechtstreeks, aan elke zijde, op het transportmiddel te worden geplakt.

Controle & naleving

Er wordt vanaf 9 april verscherpt op naleving van de compartimenteringsvoorschriften gecontroleerd.