Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 6-04-2001 3ePersberichtvrijdag6april2001

Politieberichten

Eindhoven: Aanrijding met gewonden
Vrijdagmorgen omstreeks 10.15 uur raakten bij een aanrijding op de kruising Piuslaan Petrus Donderstraat meerdere personen gewond. Een 35-jarige automobilist uit Eindhoven reed daar naar genoemde kruising, komende uit de richting van de Geldropseweg. Hij kwam daar in aanrijding met een 22-jarige automobilist uit Tilburg, die vanuit de richting Leender-weg genoemde kruising opreed. Tengevolge van de aanrijding kwam de Tilburger daar met zijn auto tegen een gevel van een woning tot stilstand. Een 21-jarige man uit Dongen, pas-sagier van de Tilburger, raakte ernstig gewond. Hij is met bekken- en schedelletsel overge-bracht naar het Catharina-ziekenhuis. De bestuurders zijn overgebracht naar het St. Joseph-ziekenhuis. Zij konden na onderzoek huiswaarts keren. Een traumahelikopter verleende medische assistentie.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmiddag omstreeks 15.05 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Rijnstraat Vliststraat een 18-jarige bromfietster uit Eindhoven gewond. Zij reed daar over het fietspad van de Rijnstraat naar genoemde kruising en wilde rechtdoor. De bromfietster kreeg daar niet de vrije doorgang van een 20-jarige automobilist uit Eindhoven, die rechtsaf de Vlist-straat inreed. De bromfietster raakte gewond aan haar been. Zij is overgebracht naar het Cathariana-ziekenhuis.

Helmond: Aantreffen wapens
Vrijdagmiddag omstreeks 12.00 uur is op het Noordende een 20-jarige automobilist uit Amsterdam gecontroleerd. In de auto zat een 26-jarige vrouw uit Amsterdam en een 35-jarige man uit Gemert. Tijdens controle trof de politie een wapenstok, een vlindermes en een kapmes bij hen in de auto aan. Tevens bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Na verhoor in het politiebureau zijn de verdachten heengezonden. Tegen de 20-jarige automobilist is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal schoudertas en geld
Vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur is op de Kerkstraat van een 52-jarige vrouw uit Helmond haar tas en geld gestolen. De vrouw pinde daar geld bij een bank. Plotseling trok een onbe-kende persoon het gepinde geld, fl. 1.500,-, en pinpas uit haar handen. Tevens griste die persoon haar schoudertas van de schouder en verdween snel met het gestolene.

Helmond: Verdachte aangehouden
Vrijdagavond om 19.50 uur is op de Lijsterstraat een 42-jarige automobilist uit Helmond aan-gehouden. Bij controle bleek dat het rijbewijs van de automobilist was ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Steensel: Alcohol
Vrijdagmorgen omstreeks 0.45 uur is op de Eindhovenseweg een 34-jarige automobilist uit Hoogeloon gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben. De man blies 1,75 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd. Zijn rijbewijs is ingenomen. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.