PERSMEDEDELING ONDERWIJSBOND CNV

Zoetermeer, 6 april 2001

Deze week in Schooljournaal 11

E*n front voor meer geld
¡Als werkgevers en werknemers niet samen knokken voor betere arbeidsomstandigheden in het onderwijs, dan komen we niet ver.¢ Dat zegt Cees Geuze, directeur van de Besturenraad in gesprek met Schooljournaal.

Onderhandelaars zijn akkoord met nieuwe cao primair onderwijs Een betere positie voor deeltijders en vervangers, meer faciliteiten voor MR¢en en functioneringsgesprekken met het personeel. Dat zijn de belangrijkste afspraken gemaakt in de cao primair onderwijs. Het finale woord over dit voorlopige akkoord is aan de leden.

Directeuren primair onderwijs kwaad over Nederlandse Schoolleiders Academie De twee organisaties van schoolleiders AVS en PCSO starten een academie voor schoolleiders. De directeuren binnen de Onderwijsbond CNV kritiseren het budget dat zij hiervoor krijgen. ¡Zij kunnen zich profileren ten koste van anderen.¢

Scholen in Indiase sloppenwijken wijzen ouders op belang onderwijs Ouders die in slums wonen onderkennen maar mondjesmaat het belang van onderwijs. Toch is dat de sleutel naar succes in deze wereld. Op de scholen van de Indiase hulporganisatie Deepalaya werken overigens voornamelijk vrouwen. Voor * 250,- per maand.

Dobbelsteenleerlingen scoren boven Citogemiddelde
Misschien wel de beste school in de buurt, staat op de website van de Haagse basisschool de Dobbelsteen geschreven. Drie punten boven de gemiddelde Citoscore van vergelijkbare scholen!

EN OOK NOG:
* Apenstaartjes, de wekelijkse rubriek met leuke en interessante websites.
* Siebelink, de column van de bekende schrijver.
* De Schoolkrant, de rubriek met een portret van een schoolkrant en haar redactie.
De eerste twee artikelen zijn integraal op de website van de Onderwijsbond CNV opgenomen: www.ocnv.nl

Voor nadere informatie:
Kees van Kortenhof, (079) 320 20 40, gsm 06 53 20 47 36