Erasmus Universiteit Rotterdam

6 april 2001

Voorlichtingsmiddag voor allochtone scholieren en hun ouders

Op vrijdag 6 april 2001 organiseert de Erasmus Universiteit Rotterdam op complex Woudestein aan de Burgemeester Oudlaan te Rotterdam opnieuw een voorlichtingsmiddag voor Turkse en Marokkaanse scholieren en hun ouders. Het doel van deze bijeenkomst is ouders en leerlingen kennis te laten maken met de EUR en te laten zien wat studeren aan een universiteit in Nederland inhoudt.

Deze middag is niet alleen bestemd voor leerlingen en ouders van aankomende studenten. Ook de ouders van reeds studerenden zijn van harte welkom. De informatievoorziening is grotendeels in de eigen taal, hetgeen de communicatie over de inhoud van de opleidingen, de studiefaciliteiten en de randvoorwaarden voor succesvol studeren zeker ten goede komt.

Allochtone studenten die reeds aan de Erasmus Universiteit Rotterdam studeren leiden leerlingen van hun oude school rond op universiteitscomplex Woudestein. Tevens participeren deze allochtone studenten in de KASEUR (=Koepelorgaan Allochtone Studentenverenigingen Erasmus Universiteit Rotterdam).

Noot voor de pers
Voorlichtingsmiddag 6 april, 14.00 uur
Plaats: Woudestein, C-gebouw zaal B1 en B5
Aanvang: 14.00 uur.
Info: Ö. Çoban, coördinator KASEUR, tel (010) 408 86 63 en Petra Plomp, secretaris KASEUR, tel (010) 408 86 39